jak poznám, že nám lezou zoubky?

Otázku položila: maxice 16.2.2013 9:50

Holky prosím Vás,jak poznám,že malému lezou zoubky? Prstíky má pořád v puse,slintá a vše co mu dám do ruky,taky strká do pusy... Jsou nám 4měsíce. Bude mít nateklé dásničky? A lezou první dole,nebo nahoře? Díky :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahoj,myslím,že nezáleží pokud si mimčo strká prstíky a hračky do pusinky,nebo více slintá.My to např.takto mněli pár měsíců.spíš si myslím,že je to pro dítě "reflex" všechno strkat do pusinky.
    Většinou zoubky rostou první dole jedničky pak by mněli dvojky,ale nehledě na to,že každé dítě je jiné.Můžou růst i naopak.Jde to poznat tak,že má nateklé dásničky takové větší hrbolky,nebo když už se rve zoubek tak takovou propadlinku a bílé tak jsem poznala já,že nám roste zoubek.A taky kvůli tomu,že 3 noci před prořezáním se často budil.A ten druhý zoubek nám dal dost zabrat noc pláče nepřetržitého,horečky pomale 40.Ale zase některá mamina neví,že vůbec rostou zoubky a najednou je tam prcek má a někdo si je hold protrpí

  • Já jsem to poznala podle toho, že si tou pěstičkou v té pusince jakoby drhnul, drbal jako by ho to svědilo nebo bolelo. A 3 dny před prořezáním se tam objevily takové tečky. Dole to natelké neměl, nahoře už jednou jo, ale ještě se nahoře neprořezaly. My máme 5 měsíců a už máme 2 zuby dole - jedničky a nahoře zatím nic, ale už se to chystá. Nahoře jsou i takové kopečky vidět.

  • díky za otázku. taky sem nad tím přemýšlela.
    malej nejen že pořád slinát, ale ručičky v puse a jedou po těch dásních sem a tam, jako by je chtěl ohoblovat. když mu tam dám prst tak mám dojem, že to tam má takové tvrdší, ne tak měkké jako předtím. tak sem zvědavá, kdy se vyklubou.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 228 otázek, kterým se dostalo 271 605 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist