jak naučit dítě spát-proč až od 6 měsíců?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #44707 15.5.2014 12:26

Ahoj holky,všechny metody učení dítěte spát jsou až od 6 měsíců,nevíte proč? Malá si dost zvykla na dudlik,jenže se mi budí klidně i po hodině. Ne každou noc,ale driv to nedělala vůbec. Chtěla bych ji to odnaučit driv,nez bude na dudu uplne závislá,ale vsechny metody jsou až od 6 měsíců,coz ji bude za měsíc. Nevim,zda mam tedy počkat. Bojím se,ze za měsíc to půjde mnohem hůř nez ted. Co myslíte vy? Podotýkám,ze pro děťátko bych udělala cokoli a podridila mu celý život,coz jsem taky udělala,ale vyspat se proste musim. Mam pak vic chuti a energie vymyslet pro malou různé hry a blbinky. A i pro ni je důležité,aby dobre spala. Jde na ni videt,ze kdyz se pořádně vyspí,ma hned lepsi den. Dik za rady.

  • 15.07.2015 16:27:15 - yamd změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • však to je jasný, vyspat se opravdu člověk musí :-) já taky nevim, proč by to mělo být až od 6 měsíců, klidně bych to zkoušela hned ;-) jestli má dudlík i přes den, zkus jí nejdřív nedat dudlík přes den a zabavit ji něčím jiným..mě se osvědčilo dát malému do postýlky na usínání malého plyšáka. hraje si s ní a žužlá si ho až u toho usne..dudlík sice máme, ale používáme jen když ho v noci bolí zuby.

  • Na nic nečekej, ja malou učila usina samu snad od konce šestinedeli, v postýlce bez dudliku. Dala jsem ji místo toho látkovou plinecku. V podstatě jsme nemeli od te doby jediný problém se spánkem pres den ci v noci a od 4 měsíců chrupka celou noc. Ted ma 2 1/2 roku a porad vse ok, jen stále vyžaduje látkovou plinecku, kterou si zmoula v ruce:-D

  • Doporučuju knihu Klidné spaní a ukládání, je to bez pláče, žádné vyřvávání. Super knížka

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist