jak mu říkat?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #32331 12.5.2011 15:30

Mám ani ne ročního synka a doposud jsem s ním byla sama. S biologickým otcem se stýká miminálně a nemá k němu nějak extra vazbu.
Mám nového přítele, který má k mému synkovi krásný vztah a mají se vzájemně rádi, malý ho rád vidí a dělá se strejdou blbosti, vídá se s ním na chvíli téměř každý den. O příteli mluvím před malým jako o strejdovi a i on tak s ním mluví jako že je strejda. Po nějakém čase plánujeme společné bydlení a já teď nevím, jestli pro malého zůstat u toho strejdy nebo by ho měl brát jako svého tatínka, když budeme tvořit jednu domácnost. O jeho biologickém otci se u nás mluví jako o Karlovi, ale ve spojení táta to nikdo nepoužije.
Jak byste v tomto případě naučily dítě říkat vašemu partnerovi? Ten vůbec nemá problém s tím, že se nejedná o jeho biologického potomka a všude ho označuje za svého syna a hrdě se s ním ukazuje, jeho rodina je ráda za dalšího vnoučka a mají ho taky rádi.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ja bych to nechala na prckovi,on si sam rozhodne koho a jak bude brat!pokud se s biologickym otcem nestyka,nevidela bych problem aby priteli prcek rikal tati,pokud s tim strejda souhlasit bude a az bude starsi a mit vice rozumu,tak mu to rozumne vysvetlit jak to je atd.ja momentalne ziji s pritelem,ktery ma 2 male deti,matka jim zemrela a rikaji mi mami oba dva,starsi prvne rikala teto,ale jak zacala chodit do skolky,sama za mnou prisla jestli mi mami muze rikat,a ja souhlasila,nevidela jsem duvod,proc by mi tak rikat nemela,kdyz matku nema!

  • No pokud tvuj nynejsi pritel nema problem s tim, ze by malemu delal otce a ty vis, ze to bude klapat do budoucna..tak bych uz pred malym zacala rikat, ze je to tatka, protoze on to jeste tak nevnima. Ale urcite bych mu do budoucna az bude starsi nelhala a postupne vysvetlovala, ze ma "dva tatinky". Dite az bude chapat o neco vic se rozhodne koho povazuje za sveho otce a koho ne :]

  • Přesně, nechala bych to na prckovi, moje sestřenice sama od sebe začala nynějšímu příteli její matky říkat táta, a to spolu ani ještě pořádně nebyli:-)

  • I já jsem to nechala na synovi jak bude říkat teť už manželovi.Občas mu řekne jménem ,ale víc převládá oslovení táto.S biologickým otecem nejsou vůbec v kontaktu už přes 3 roky.Také přišel za námi s přáním,že by rád příjmení jaké máme mi tak jsem zkusila podat žádost o změně příjmení.Tak uvidím jak to vše dopadne .

  • Pokud máte v plánu s polu být i dál, tak bych asi říkala táta. Akorát to strejda mě osobně příjde takové divné.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 560 odpovědí a 409 735 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist