jak ho to naucit

Otázku položila: Bývalá uživatelka #30756 29.1.2012 14:12

ahojky womenky :) Ja uz od malicka lyzuju a lyzuju celkem sluzne i par zavodu sem uz vyhrala . Mam ted 3 roky pritele a zacli sme spolu jaksik sportovat ted zrovna me naucil na lednich bruslich a ja bych ho chtela naucit lyzovat .. souhla si s tim a sam rikal ze by moc chtel jezdit semnou po tech horach . Jen nevim jak ho to ucit , mam ho to ucit jak sem se to ucila kdysik ja ? proste nohy do pluhu a pomalicku obloucky a az mu pujde tohle tak zacit s tim obloukem carvingovym ? vubec nevim jak mu to ulhcit nebo tak :( kdyby nektera s vas mela napad nebo tak dekuju za vsechno :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, taky se manžel začal učit, ale já jsem průměrná lyžařka, lyžovala jsem pouze v dětství. Tak jsem jeli na mírnou sjezdovku a tam to zkoušíme, už mu to jde lépe, jenže my nemůžeme moc často, tak jsme byli jenom 2x na dvě hodiny, jindy nemáme hlídání pro mimčo. Učí se to vesměs sám, ale uvažujeme, že si zaplatíme instruktora, ale uvidíme.

  • Když říkáš že je snaživý a chce umět lyžovat, tak není nic jednoduššího, než ho vzít na sjezdovku, vysvětlit mu základy a říct, ať jede pomalu za tebou a zkuší dělat co ty.... u nás to šlo takhle jednoduše. V září jsme koupili lyže, 31.12. manžel poprvé lyžoval a v únoru už se mnou užíval lyžování v alpách. Když chce, pujde to jednoduše... :-)

  • Ahojky, já souhlasím s holkami, mě přítel před pěti lety vzal na hory, koupila jsem si kvůli němu lyže :-) Stála jsem na tom akorát na lyžáku. Vzal mě dvakrát na menší kopec a vysvětlil mi základy. Pak mě vzal na velkou sjezdovku a lyžoval se mnou a sbíral mě ze země. Vlastně jsem se naučila lyžovat sama, tím, jak často jezdíš a piluješ, plno věcí odkoukáš. Teď jezdíme každý rok do Alp a tam na těch sjezdovkách a jak pořád jsi na lyžích se pěkně rozlyžuješ. Hlavně se nesmí bát :-D Protože těch modřin na začátku bylo opravdu dost :-)

  • Ja bych volila instruktora pokud to neumi vubec. Ty sice pises ze jsi dobra lyzarka, tak by jsi to snad zvladla sama, to musis vedet sama. Ale nez ho naucit nejake chyby, tak at mu to vysvetli radsi za hod dve instruktor a pak budes jezdit s nim a pilovat chybky :-) Jo pluh je základ aby vedel jak brzdit ze zacatku :-D:-D:-D Ja tak pred dvema lety ucila kamosku ta chtela jezdit se mnou presne jak pises ty a tak jsme vyrazily do špindlu a uz nikdy nechci nikoho ucit,max doucovat,ale ne ucit.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 613 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist