jahodový dezert

Otázku položila: Marlena 5.6.2011 20:01

Ahoj, mám mísu nádherných sladkých jahod a potřebovala bych od vás poradit nějaký dobrý jahodový dezert, nejlépe nepečený. Bylo by mi líto ty jahody zničit teplem. Něco osvěžujícího, studeného, s želatinou nebo jogurtem... Díky za tipy!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já vystlal formu bebečkama, potomjsem udělala krem bud z pudingu a do toho želatinu nebo ze smetany, šlehačky, cukru a želatyny (ta želatina ti udělá pevnější hmotu) a nasypala do něho jahody a vyplnila formu. Doporučuju formu na "srnku" a vystlat alobalem než tam dáš bebečka. Dá se použít i jiné ovoce a je to něco výborného :)

  • Cukrářské piškoty, 4 velé zakysané smetany nebo dva tvarohy a dvě zak. smetany, vanilkový cukr, kakao. Do dvou zamíchám vanilkový cukr, do dvou kakao - do nádoby skládáme piškoty, na to smetanu jako šachovnici na to jahody nebo jakékoli ovoce, piškoty - smetanu - jahody vrstvíme na sebe, záleží na velkosti a hloubce nádoby. Hotové se dá do lednice nejlépe přes noc a pak se to spapá :-) Krásně to vypadá, je to moc dobré a žádná námaha.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 531 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist