internát

Otázku položila: Bývalá uživatelka #36243 25.11.2011 17:42

Ahoj.sice je to až za rok ale už teď mám s toho hrůzu.Chtěla bych se hlásit na školu, která je docela daleko a chtěla bych tam zůstat na intru..ale mám z toho všeho divný pocit.prosím napíšete mi jak to tam přibližně může vypadat?..děkuju..:)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • kazdy intr je jiny ale vetsinou musim dodrzovat vychazky,uklid na pokoji atd,mamka na intru delala vychovatelku a dokonce rikala ze detem davali dychat do trubicek,kdyz dosly z vychazek.jinak ja na uintru moc spokojena nebyla,vadila mi tam ta buzerace,co kdy jak mas delat,kdybych mohla vratit cas tak rozhodne volim privat.

  • Pokud jdeš na tu školu právě jen kvůli tomu aby jsi byla na intru, tak si to rozmysli. Nechci tě nijak strašit, ale vím jak moje kamarádky, strašně chtěly na intr aby měly svobodu od rodičů atd. a pak toho litovaly. Je to na nic s kamarádama, protože ti kamarádi, kteří jsou v místě bydliště se schází i v týdnu a ty je nevidíš,protože jsi na intru a zase s kamarádama ze školy nemůžeš zajít o víkendu.. A co teprve, když si najdeš kluka... A taky tam chodí lidi hlavně kvůli svobody, ale té na intru moc není, přesné vycházky, doba na povinné učení během odpoledne, kdy musíš být na intru a musí být klid, nikoho nezajímá jestli se zrovna máš co učit nebo ne. A soužití s dalšíma holkama na jednom pokoji může být sice zábava,ale většinou do té doby, než dojde na to,že někdo si neuklízí a někdo chrápe a jiná ráno moc brzo vstává a dělá rachot...vedle v pokoji si pouští hudby když se musíš učit....
    Pokud na tu školu opravdu chceš tak běž, vše se dá zvládnout,ale já osobně po tom co vím, bych se na intr nehnala...

  • Záleží na konkrétním Intru. Všude je to jiné, někde je to volnější, jinde dost přísné. Opravdu stále převládají intry, kdy jsou přesně stanovené vycházky (mimochodem mnohdy dost krátké). Je stanovená doba na učení a večerka, kdy se musí zalest do postele. Jestli si budete do rána povídat je vaše věc, ale nemůžeš sedět u počítače a pod. Co vím, tak na většině intrů se po vycházkách zamkne. Myslím, že často je to větší teror než od rodičů. Když budeš mít štěstí natrefíš na lepší intr, kde budeš mít více volnosti ;)

  • Já teda na intru nejsem, ale mám dvě spolužačky, které jsou na intru v Opavě.
    Ze začátku ta jedna měla problém, že jezdila prvních 14 dní domů, ale už si zvykla. Chodí obě do stejné třídy a mají to tam tak, že ony mají společný pokoj a vedle toho je koupelna, která je ještě s druhým pokojem. A jinak mají místnost s počítačema a televizí, malou kuchyňku. Je jich tam celkem asi 20. Záleží, jak je ten intr zmodernizovaný, moje sestřenice je už 5 let po střední škole, kde byla na intru a třeba už v té době měla na pokoji možnost internetu, když měla vlastní notebook a teda od spolužaček jsem nikdy neslyšela o době vyhrazené na učení nebo večerku. Prostě musí být do určité hodiny na tom intru.

  • Holky můžu se zeptat jak je to dlouho co jste byly na intru? neděste tazatelku!! sice jsou na intru omezené vycházky,ale žádná přesně stanovená doba na učení, kdy musí být klid a takové věci v dnešní době na intru nejsou...já byla na intru v Kroměříži a byla jsem velice spokojená. našla jsem si tam spoustu kamarádů, se kterýma jsme podnikali různé věci, chodili jsme pařit, denně jsme chodili do tělocvičny hrát volejbal, podnikali jsme různé výlety atd...bylo to fajn a velice ráda bych se na střední školu vrátila!!! já s intrem mám velice dobrou zkušenost a rozhodně z toho nemám žádné trauma...naopak...a když jsem viděla moje spolužačky ze základky,které se rozhodly pro dojíždění, jak byly unavené a znechucené z toho dojíždění ráno a večer...rozhodně bych nedojížděla...a rozhodně bych neměnila školu, kterou chci studovat jen kůli tomu, že na ní budu muset být na intru. Pokud je to škola, kterou chceš studovat tak ji studuj!! i když se ti třeba na intru nebude líbit,tak vystuduješ co si přeješ a roky to přežiješ!!! nekaž si život a nechod studovat něco co nechceš jen z toho důvodu, že bys musela bejt na intru...budeš mít zkaženej pak celej život tím, že neděláš co chceš....a navíc v dnešní době už jsou intry zase o něco dál, než když jsem byla na intru já ( 1999-2003)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist