informace o zdravotním stavu dítěte

Otázku položila: Anonymní uživatelka #38755 18.12.2011 14:14

Potřebovala bych radu od těch, co to samy řešily. Mám malého syna ve své péči, s otcem má určený styk. O zdravotním stavu syna jsem ho vždy ústně informovala, ale jemu to nestačí a chce to buď písemně, nebo že se bude návštěv doktorů účastnit taky, to ale odmítám. K doktorům chodíme mimo návštěvní hodiny otce, potřebuji, aby tam syn spolupracoval a nebrečel, jeho otec není schopný zodpovědět dotazy lékařů, protože se synem není tak často, aby to věděl a mohl posoudit.
Otci syna jsem doporučila, aby se kontaktoval se synovou dětskou lékařkou, vyžádal si kopie zpráv a informoval se na jeho zdravotní stav u ní, když to ode mne nechápe a nebere.
Jak takové věci řešíte vy? Asi je na místě podotknout, že s ex se nemůžeme vystát a na ničem se neshodneme, proto vše řešíme soudně, což mi i vyhovuje, ale on má problém dodržet i to co je dané rozsudkem a pořád chce něco jinak.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj,My nemáme ani určen soudní styk.Vše je na dohodě.Co se týká dcerky tak mu říkám vše.Nemoci atd.Ale jen ústně .Ani by ho nenapadlo jít se mnou někam ,nebo volat lékaři.Věří mi a vidí jak dcera roste.nebojujete tak trošku vy dva?

  • full.avl18.12.2011 15:56

    Já si myslím, že je to docela fajn , že to chce vědět, to že to chce písemně se mi zdá, že to dělá asi na truc tobě, nemá třeba on vplánu že si o dítě zažádá on? že jako by chtěl písemný doklad, jestli malou nezanedbáváš?
    A jak píšeš, že ho nemůžeš vystát, tak to je asi ten důvod proč to dělá. Aspoň se mi to tak po těch pár řádkách jeví...

  • ahoj, mám dotaz z trochu jinýho soudku... kolik bylo dítěti, když jsi od ex odešla? chci to udělat taky, ale mam strach, že mi malou vezme...

  • s exem sme se taky nerozcházeli zrovna v nejlepší, a ani po letech to není moc dobré, i když už se vztahy zlepšily. taky jsme měli stanovené všechno soudně a i tak to býval někdy problém, dohody téměř nemožné. já otce informuju ústně, sms nebo email a on si pravidelně v takovém případě dětské lékařce sám zavolá. když ti někdo problémy dělat chce, tak je rpostě dělat bude, to že ti tímto znepříjemnuje život je prostě po rozchodu často "normální". je to dost o lidech a o jejich ochotě se domluvit rozumně, alespon kvůli dítěti. to aby se mnou k doktorce chodil, je většinou nemožné, protože pokud mám dceru v péči já, tak mi to připadá i zbytečné. navíc - většinou pokud se tam jde, tak proto, že je to akutní - ráno se nemoc objeví a přece na něho nebudu čekat, až milostivě dorazí. zavolat doktorce potom může a v tom mu nebrání,

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist