individuální domácí vzdělávání

Otázku položila: Bývalá uživatelka #104514 9.4.2016 22:40

Womenzonky, máte některá zkušenost se vzděláváním vašich dítek doma? Kdy učíte ratolesti vy a oni jen chodí na přezkušování, popř. výuku cizího jazyka? Děkuji :)

  • 10.04.2016 18:47:48 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Zkušenost nemám, ale pracovala jsem ve školství, takže....
    Pokud vám nevyhovuje škola v blízkosti bydliště (zdá se vám nekvalitní, špatné děti, nevím co...), tak bych zvážila najít si vyhovující školu, klidně někde dál a děti tam vozit, ale hlavně ať chodí do školy. Škola totiž není jen o vědomostech, co se děti naučí, ale snad stejně důležité je, že děti jsou spolu, učí se žít ve společnosti, učí se spolu komunikovat, prosazovat se, dokázat vyjádřit svůj názor, ustoupit někomu, řešit problémy... Za mě teda domácí výuka je degradace sociální stránky dítěte :) Ani sebelepší a milující rodiče mu nenahradí dětský kolektiv.

  • Kolega z práce to tak měl. Bohužel ne každá škola je tomu nakloněna (hlavně ředitel). První stupeň byl celkem bez problémů, chodili do školy jen na TV a pak prezkouseni.požadavkem pro první stupeň byl rodič s maturitou. Pro druhý stupeň už musí mít (prý) rodič vs,jinak to nepovolí.
    Vzdělávají tak dvě děti, pro druhé to bylo bhorsi, že ředitelka přestala souhlasit a tak našli školu někde u prahy (jsou z jižní Moravy) a tam na prezkouseni dojedou.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist