hypoteka, prosim poradte

Otázku položila: Anonymní uživatelka #33802 18.2.2011 23:38

Dobrý večer,

s přítelem bychom si chtěli vzít úvěr na dům který stojí 800 000, ale plánujeme další 400 000 na rekonstrukci domečku, s hypotekou nemáme žádně zkušenosti (on 23 let, já 20), tak nevím zda-li by nám vůbec někdo tolik dal, žádnou jinou nemovitost nevlastníme, oba bydlíme u rodičů, přítel má v práci smlouvu na neurčito a vydělává cca 16tis., úvěr by byl napsán pouze na něj. Máte někdo zkušenosti? Půjčí nám vůbec někdo tolik? Měla jste to některá taky tak? Popřípadě můžete nám někdo doporučit u které banky si úvěr vzít? Našetřeno máme pouze kolem 50tis.

Děkuju za vaše zkušenosti.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • full.avl19.2.2011 13:19

    Tam možná bude kámen úrazu ten, že má jen 16tis. Když to spočteš, tak je to milion dvěstě. Těch 16tis je málo. Proč Ty nemáš žádný příjem? Když to chcete jako společné bydlení tak ty by ses do toho měla taky finančně zapojit.

  • Ahoj, to není tak jednoduchý jak si myslíš :-) Pokud má partner nějaký stavební spoření, tak by to možná šlo vyřešit. Na hypoteku spíš nedosáhne, ptz má nízký příjem, možná kdyby nabízená zástava měla vyšší hodnotu. Jestli chceš tak mi písni soukromou zprávu a můžem to zkusit probrat ;-)

  • Ahoj, pokud partner vydělává okolo 16tis čistého, myslím že na 800tisíc dosáhne bez problému, dneska už jim ani nějak extra nevqadí smlouva na dobu určitou, samozřejmě jsou stále banky, kde to vylučují. Ale jsou banky kde by mu i tak úvěr poskytli, jinak stejně těch 400tis na rekonstrukci budete muset pořešit jinou půjčkou, protože nám v bance řekli, že hypotéka je pouze na cenu nemovitosti, a na rekonstrukci si musíme založit jinou půjčku, bohužel to nejde do jedné - tohle mám ověřené u několika bank vcelku nedávno. Ve vašem případě by bylo nejlepší kdyby si přítel vzal teda hypotéku a Ty půjčku, na oboje asi těžko finančně dosáhne.

  • Nám pomohl státní fond rozvoje bydlení, zkus na to kouknout, ale jsou tam určité podmínky, musíte je splňovat, ale je to asi ten nejlepší úvěr na 300 000,-- , my jsme na zbytek brali úvěr ze stavebního spoření..... http://www.sfrb.cz/programy-a-podpory/uver-300

  • petulinkaa1319.2.2011 15:30

    Já si myslim,že mu to dají, vždt já si to brala taky jen na sebe a brala si na 1,5 milionu a přijem byl kolem toho co má on taky, mam to přes stavebko u český sporitelny...pokud nic jiného neplati,praci ma na neurcito,tak si myslim,že to je v pohodě :-)

  • donalabuznice25.3.2019 18:33

    V dnešní době už jsou ty limity na hypotéku hrozně vysoko, a tak pochybuju, že na ni dosáhnete. To my jsme si o ni přes https://www.burinka.cz/hypouver/ stihli zažádat ještě před tím, než národní banka podmínky zpřísnila, a tak už několik měsíců bydlíme ve vlastním vysněném bytečku.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist