hyperaktivita u miminka?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #52216 17.11.2011 17:26

Ahojte, lze poznat u miminka, že bude hyperaktivní? Můj synek je v 7 měsících stále v pohybu, leží na bříšku a stále kope nožičkama a mlátí ručíčkama, péruje na kolínkách, plazí se, stále s sebou škube, postýlka jen jezdí, brebentní a pak padá vysílením a usíná - spí 3 x za den. Kamoščina princezna je taková klidňoučká, krásně leží, hraje si s hračkou - to ten můj rošťák nezvládá, stále s něčím lomcuje a ležet chvíli v klidu nehrozí. Také jste měly děti v tomto věku aktivnější, nebo se mám připravit na hyperaktivitu? Díky moc za reakci.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • nemusi to byt hned hyperaktivita,muj syn byl to same jak ty rikas,a Mudr.nam jen rekla ze mame zive ditko.ted ma 2,5 a reknu ti od te doby co chodi nam dava pekne zabrat:-(je to zivel,neposedi,nepolezi,furt beha,lita,dupe,no hruza,u niceho nevydrzi,nic ho nezaujme na dele jak 15minut a do toho je jeste poradny hystericky vzteklounek. takze pevne nervy mamko.

  • U 7 měsíčního dítěte se hyperaktivita rozhodně poznat nedá. Je to moc brzo. Hyperaktivita a temperament jsou dvě moc rozdílné věci. Hyperaktivita je porucha pozornosti nikoliv divokost nebo pohyblivost. Hyperaktivní dítě se nedokáže soustředit na jednu činnost, přebíhá od jedné ke druhé, ale nezáleží jestli je to běhání, skákání, čtení, sledování pohádek, prostě nevydrží u ničeho. Důležitý ale je i věk různě staré děti by měly u činnosti vydržet různě dlouho. Od dítěte do jednoho roku nelze očekávat delší doba než cca 5 minut, proto se hyperaktivita obvykle určuje až tak kolem 3. roku ,kdy už by u některých věcí mohlo dítko vydržet i déle. Nemůžeš srovnávat svého chlapečka s kámoščinou princeznou, každé dítě je jiné. Holt je Tvůj chlapeček trochu živější. Nevěš hlavu a buď ráda, že je takový ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 613 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist