hrneček a osmiměsíční kojenec

Otázku položila: Anonymní uživatelka #51146 13.6.2012 17:40

Holky, mohla bych naučit osmiměsíční dítě pít umělé mléko z hrnečku, místo lahve? Nebo je na to moc malé? Ze zdravotních důvodů musím odstavit, a když zkouším občas lahev, malá ji odmítá

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, dcera pila z netekoucího hrnečku (avent-má různé typy saviček, takže ten měkký typ) mléko od 5ti měsíců. pochopila to hned, jenže ona mi prso už dlouho bojkotovala, dokrmovala jsem různě alternativně a stále jsem doufala, že jí alespoň částečně na prsu udržím, ale odstavila se mi i přes ten hrneček. Akorát by bylo praktické, aby hrneček měl označení ml kvůli přípravě mléka.
    Pak mám 2 kojené děti a ty teda nebyly ochotné pít dlouho z ničeho, láhve, různé hrnky, prostě se nechytaly navypití čehokoli, kluka jsem odstavovala, když jsem byla těhotná a nepovedlo se mi ho převést na UM z ničeho, z láhve nikdy neuměl pít.
    Známá otěhotněla, když bylo malému právě 8 měsíců, ten se kvůli změně chuti mléka okamžitě odstavil, ale také se jí ho už nepovedlo převést na UM. Můj kluk je bez mléka až od 19ti měsíců a také jsem nic nezmohla, asi to bude chtít hodně trpělivosti a zkoušet a kdyžtak dávat jogurty a mlíko do kaše, myslím, že by to mohlo už stačit a pořád lepší, než nic.

  • v osmi měsících nam pila mala ze sklenice normalne. jako nedrzela si ju, to je jasnacka, ze jsme drzeli mi. a s temi hrencky s pitkem nemame dobre zkusenosti. nejvic ji stejne chutna z obycejne sklenice. jinak jsme ji koupili, prave protoze pila uz krasne sama, tento hrnecek: http://www.shopprodeti.cz/shopprodeti/eshop/0/0/5/129-Nevylevaci-hrnicek-LOVI-360-JUNIOR-250ml-s-uchyty koupili jsme ji ho, aby si to mohla drzet sama aniz by neco vylela. ted uz ho ale prakticky moc nepouzivame, protoze pije z lahvi treba z kubika nebo jupika aqua nebo waterr, ony maji vyborny tesnici ten spunt, ze to fakt nevylije. ale to az po roku jsme zavedli....

  • můj syn všechny lahve bojktoval, naučil se pít z hrníčku nebo skleničky v devátém měsíci tak že mu dávám napít, ale dávám mu tak jenom vodu po troškách, nejsem si jista že by zvládl vypít najednou třeba 150 ml mléka. ted se mi osvědčila zdravá láhev http://www.zdravalahev.cz/ koupila jsem to na cesty taky na vodu a pije z toho krásně, je mu ale uz 12 měsíců, myslím že mléku by měl pít z lahve s dudlíkem, časem se to určitě naučí a když mu nic jiného nezbyde tak to vypije, možná bych do dudlu udělala větší díru at mu to víc teče nebo vyzkoušet jiný typ dudlíku, mléko trochu přisladit aby mu chutnalo, kamarádka 11-ti měsíčnímu synovi dávala obyč kravské mléko oslazené medem aby se to naučil pít a pak teprve začal dostávat normální kojenecké mléko určené pro jeho věk.

  • Martasek8914.6.2012 7:19

    Já dávám dcerce mlíčko stále z lahve - má skoro rok a tak budu i s UM končit a čaj krásně pije z hrnečku, ze kterého se naučila pít za chvíli a sama.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 209 otázek, kterým se dostalo 271 548 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist