horečka u prořezávání zoubků

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25797 30.12.2011 17:47

Ahojky, potřebuji radu ohledně horečky 6 m holčičky. Asi se jí začínají tlačit zoubky, ale dnes má horečku 38,6 v zadečku (dle dr. to je 38,1 normální teploty). Hledala jsem na netu a taková horečka by prý být neměla, jen mírně zvýšená teplota. Co myslíte, je to zoubkama? Jak dlouho byste čekaly, než byste zašly k dr. nebo na pohotovost? Navíc teď už bych musela jen na pohotovost :-( Děkuji za zkušenosti.

dala jsem čípek paralenu a teplota klesla na 37,6 v zadečku, takže zabral skvěle! Uvidím jak to bude v noci a zítra. Snad to do tří dnů přejde a bude zoubek :-) A když ne, tak si na nový rok zajdeme na pohotovost. Snad to nebude jak na Nový rok, tak po celý rok. Jo vše nej do toho nového roku holky ;-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, když malému rostl první zub, tak mi také všichni říkali, že horečka k zubům pořádně nepatří, že je asi nemocný - měl rýmu, kašlal, škrábalo ho v krku a teplotu po přepočtu 38 - trvalo to 3 dny, pak vylezl zub. A když lezl druhý zub, průběh byl úplně stejný. Já mám limit 38 stupnů, jak má víc, dostává panadol. Dala bych ten, měřila průběžně teplotu a pokud bude klesat, počkala den dva jestli se neobjeví i nejaká nemoc.

  • Ahoj, nám se prořezávají zoubky, jeden už je docela velkej, druhý se teď prořezává. malému je 4,5 měsíce, máme občas zvýšenou teplotu a špatně spí, včera byla noc hrozná. My máme tak 37,8, ale jenom občas, např. když si odpočine a prospí, tak má normální, takže nám to lítá, zatím to nepřekročilo 38 stupňů. Kdyby měl teplotu jako tvoje beruška, tak mu dám čípek paralenovej nebo sirup. Ono se píše, že nemá být horečka, ale kamarádky syn mě vyloženě horečky. Jak bych dlouho čekala tak to nevím, ještě jsem to neřešila, zkusila bych dát čípek a kdyby teplota neklesala, tak bych šla nebo bych tam alespon zavolala.

  • Zkusila bych nejdříve teplotu srazit. Při takto vysoké teplotě je normální dát čípek nebo sirup. Já osobně mám raději čípky. Abys viděla, jestli to jednak teplotu srazí a jednak by to mohlo pomoci i na bolest, pokud se jedná o zoubky. Kdyby šla teplota k 39, dala bych malé zábal. Mám se synem za sebou několik horeček, kdy mu lezla teplota i dost přes 39 stupňů. Pomocí zábalů a léků se nám to vždy podařilo srazit. Když mu letěla horečka rychle vzhůru, používala jsem kombinaci čípků a sirupu po třech hodinách /čípek a sirup musí mít v tomto případě odlišnou účinnou složku, abys dítě nepředávkovala. Poradila mi to dětská lékařka i lékarnice/ a nebo kombinaci čípků po čtyřech hodinách, které též musí mít odlišnou účinnou složku, když nedodržuješ šestihodinový rozestup.

  • já mám taky dobrou zkušenost s čípky, hlavně u zoubků. doktorka nám už při očkování doporučila nurofen - to jsem dávala sirup, ale čípky jsou lepší právě když mimčo zvrací nebo má nechutenství atd. se zoubkama jsme si dost užili, ale aby se mimčo i my trochu vyspali v noci,tak jsem na noc dávala docela často.

  • při bolesti zoubků jsem dávala nejvíc asi nurofen pro děti..já mám zkušenost spíš se sirupem, ale kamarádka taky dává čípky..takže je to spíš o preferencích. ale určitě to na tu největší bolest pomůže a dětem se určitě uleví:-)

  • Někde jsem četla, že zoubky a teplota, že je to mýtus... ale i já sama měla horečku, když mi rostly osmičky :'-( a myslím, že i u dětí je to individuální a horečka být může...ovšem je třeba být ve střehu, kdyby to nebylo jen od zoubku, ale třeba zač. viróza apod.
    A jinak dávám při teplotě nad 38´ Nurofen (sirup nebo čípky).. a 2x jsem ho dala i v noci, když zoubky rostly a malá nemohla bolestí spinkat... Zabral vždy a rychle ;-)

  • no jako za nás fakt musím říct, že nejvíc na bolest zabíral nurofen, fakt nám to zachránilo pár probdělých nocí...teĎ už snad postupně budou všechny zoubky prořezané, tak bude už lip. ale tak nurofen by neměl chybět v žádné lékárničce..ať sirup či čípky

  • U nás když začíná růst zub, tak se objeví trochu průjem nebo vyrážka na tvářičce. Přes den dcera furt něco žužlá, tak se dá bolest zvládnout... ale v noci, když gel a chlazení nepomůže, dám také trochu Nurofen sirupu - ten pomůže fakt vždycky ;) Teplota se vyhoupnout může - i já měla teploty, když mi v dospělosti rostla osmička. Spíš je potřeba být ve střehu a pozorovat, kdyby se objevila rýma, bolení v krku... chce to sledovat...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 184 otázek, kterým se dostalo 271 423 odpovědí a 409 657 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist