horečka u malého dítěte

Otázku položila: Bývalá uživatelka #42931 20.10.2012 11:59

jak mám snížit horečku jinač než léky? dávám malé panadol čípky pro děti, ale vždy čekám, až horečka vyleze- tak na 39... ach jo, my jsme už po třetí nemocné od srpna, jsem z toho na nervy..momentálně chřipka :-(
dá se snížit horečka jinač než studenými zábaly - to by mi strašně řvala....

tak jsme museli už podruhé na pohotovost, včera jsme byli taky... dnes horečka přes 40.. malá dostala atb :-( jsem fakt nešŤastná, nesnáším antibiotika :-( teď spí, ale budu muset udělat zábal, panadal, nurofen už to snad ani nepomáhá.... pan doktor říkal, že do ní musím dostat více pití, jinak do nemocnice, když mi nechce pít, tak jsem tam začla brečet, celkově jsem si připadala jako idiot... máte zkušenost, že po atb měly děti zničené zuby?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • mě na pohotovosti doporučili snižovat teplotu koupelí. Když má teplotu 39, stačí dát vodu o stupeň dva nižší a chvíli ji v tom nechat. Můžeš to opakovat několikrát denně dle potřeby. Není to tak drastické jako zábaly a taky to to pomůže.

  • JanaRad20.10.2012 12:22

    No já dělala nejčastěji zábaly celého těla. Sice dítě chvíli řvalo jako tur, ale zase po chvilce se to srovnalo a dítě většinou usnulo. Navíc jsem celou dobu byla s dítky a mazlila a hezky na ně žvanila kraviny, pokud neusnuli hned,t ak jsem četla pohádky.... Jinak jsem četla - octové ponožky, tvarohové zábaly na nožky, ale nezkoušela jsem.. Na nohy si sami nic nedali a dát moc nechtěli....

  • Já jsem taky byla často nemocná když jsem byla malá, horečky 39-40 u mne na běžném pořádku. Obyčejná angína ,chřipka.. či zápal průdušek... Dnes je moje zdravotní karta tlustá jako kniha Harryho Pottera. Pamatuji na čípky, ale také pamatuji, že jsem byla zabalená v studených zábalech pravidelně. A pomáhalo to. Nic příjemného to nebylo, no řvala jsem... ale zábal byl prostě účinný způsob jak dosáhnout snížení horečky, a i tlaku v hlavě- mívala jsem až halucinace, hrozné 'noční můry' v hlavě, z horečky....bála jsem se. Byla jsem fakt malá, ale na tyto stavy nikdy nezapomenu. Doporučuji aspon mokrý, studený utěrák na čelo, na nohy a ruce..... dítě trpí i v horečce, studené obklady ji udělají dobře.

  • Tak my taky už několikrát marodili, jednou mi vyzvracel nurofen sirup, tak jsem nemohla nic dát další 3 hodiny, tak jsem to sice ořvala, ale dala jsem zábal, nakonec jsem to ořvala víc já než on, on se za chvilku sklidnil, nedávat moc studený, ale spíš vlahý. Stejně tak koupel. Jinak střídat čípky s paracetomolem a nurofen. Takže když je nejhůř, tak dávám zábal nebo koupel. Pořád lepší než do něj cpát léky. Nedávno jsme měli horečky k zoubků, jpořád se drželi kolem 39 a moc neklesali po paralenu skoro vůbec, trochu zabíral nurofen, tak jsem mu pak dala zábal a nakonec zabral nejlépe.

  • Určitě rychle zabírá čípek (i když našemu malému moc ne) a pak já potírám kotníky a zápěstí citronem a pak taky vlažnější sprcha

  • NO tak my už měli antibiotika v porodnici, pak na sedmi měsících, taky nejsem nadšená, ale nic se nedá dělat, malý skoro nepil, tak jsem mu dávala s injekční stříkačky, to ho bavilo, jinak my zvraceli, tak nám byl doporučen rehydratační roztok kulíšek, když měl tři dny horečky a zjistila jsem, že nemá skoro počůrané plenky, tak jsem ho použila taky, malému podle mě pomohl. Zkus tu stříkačku, třeba jí to bude bavit a dostaneš do ní tekutiny, ale chápu, že jsi na nervy, já byla taky, když zvracel a váhově se propadal, tak mi doktorka řekla, že když se do druhého dne nezlepší, tak kapačky v nemocnici. NO naštěstí se zlepšil. Držíme pěsti, oni antibiotika chvilku trvají, než zaberou. Alespon jeden dva dny. Tak hlavně ať jste brzo zdravý.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist