hodně tuhá stolice

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25797 6.2.2012 11:55

Ahoj holky, prosím o radu, jak 7 měsíčnímu prckovi zředit stolici? Malá se nemůže vykakat, když už začne tlačit šíleně u toho pláče a řve. Pak vytlačí velký tvrdý bobek. V noci se kroutí a budí jí to. Dávám švestkovou šťávu i přesnídávku, už jsem zkoušela i odvar z vloček, ten trochu pomohl, ale malá mi to zase nechce pít. Smíchala jsem to s UM, ale i tak se malá snažila vše vyplivovat. Čaje vypije za den asi 200 - 300 ml. Kojím ji, ale na oběd má zeleninu a večer kašičku. Děkuji za každou radu.

moc děkuji za rady. Trochu pomohly hrušky a večer beba good night s vločkovým vývarem. Malá kadí pořád tuhé bobky, ale už ji to tak netrápí ;-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Martasek896.2.2012 12:02

    Malá moje poslední dny taky dost tlačí a pak tam má jeden velkej bobek. Tak sem tam dám den převážně jen mléčný. Že dám třeba jen svačinku jinou, jinak mlíčko. Pije taky docela dost.

  • Ovoce jste už zavedli? Na malého pěkně fungoval kousek banánu :o)

  • Malý měl také kolem půl roku takové období, byla jsem s ním i u dr. a ona že mu mám dát lžičku Lactulosi ráno před jídlem, on se vykajdil, pak měl bříško prázné a další den byl jen na mléku. Že když dám Lactulosu jen mimořádně, tak mu pomohu, on si nezvykne a pak do jídelníčku zařadit ovoce a postupně i vlákninu z pečiva. Dostal ji 2x, kajdil asi do hodiny po snězení a další den na mléku mu udělal stolici lepší.

  • Nemůže to být z té kaše večer? Malý s tím měl také problémy, pak jsem mu dávala Hami Hajaja a bylo to ok. Kojila jsem ho 10 měsíců, ale když mi konečně asi v 8 měsících přijmul flašku, dávala jsem mu tohle Hami a bylo to fajn, po kaších se mi také nemohl vykakat a přesně jak píšeš, v noci se budil, ptže ho tlačilo bříško.

  • Já svojí malý nedávám čaj vůbec, kojím jí a třikrát denně jí dávám zeleninku + večer hodně hustou kaši, ale se stolicí vůbec problém nemáme.

  • Ahojky, my taky máme po zavedení příkrmu problémy se stolicí, třeba nešel 2 dny a byl protivný a nešli mu ani prdíky, tak sice zeleniny zatím moc nejí, i kaše mu dávám poloviční dávku, tak jsem zařadila přesnídávky dopoledne a do těch mu teď dávám probiotika, zatím kaká každý den a nemá to tuhý, tak uvidíme až dobereme probiotika, co bude. Jinak nás zase začali v noci trápit prdíky, na které nic nepomáhá, vstávám každou chvilku. Jinak má fenyklový čaj a moc toho nevypije, dávám mu to lžičkou, protože s falškou a hrníčkem si jen hraje.

  • Možná ta večerní kaše, záleží jakou dáváš? Rýže třeba staví a většina těch dětských kaší má rýžový základ. my jsme skončili na kaších ze zdravé výživy, ted máme pohankovou a malýmu moc chutná akorát s tím vařením je trochu potíž, ptz mému malému instatní kaše nechutnají tak musím vařit a trochu mu to doslazuju glukopurem:-) asi bych nejdříve zkusila jinou kaši a pak terpve se zaobýrat zeleninou jestli raději nevyzkoušet nějaký jiný druh. Ještě jsem někde slyšela že jablíčka upravují problémy se stolicí.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist