hádky a dítě

Otázku položila: Anonymní uživatelka #47610 5.5.2012 20:22

řeším teď takovou věc.. ptám se maminek..hádáte se někdy před dětmi s manželem, či přítelem? naše dítě (rok a čtvrt staré), když se hádáme, začne, plakat, asi je ve stresu.. má i teďka takové období, že se vzteká, začne vztekem křičet a už si říkám, zda to nemůže být právě tím, že se před ním hádáme... teda aby to někdo nepochopil zle- nemáme nějakou itálii, nemlátíme se, ale hlas na sebe zvýšíme a bohužel vyjde to často před dítětem...manžel kolikkrát se začne smát u telky nahlas a naše mimčo začne plakat, asi nerozpozná, že se směje a myslí si, že na mě křičí..začínám mít strach, abysme mu nepřivodili nějaké psychické problémy do budoucna...naši se často hádali, když jsem byla dítě a pamatuji si na to... jak to máte vy? cítím se z toho opravdu mizerně..

děkuji vám .. i ten typ na tu knihu- díky, najdu si ji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • vyvaruj se takového jednání před dítětem. Můj syn reaguje naprosto stejně-pláčem a to stačí, aby mě přítel plácl přes zadek a malý už je u něj, začne šíleně plakat a jde ho mlátit a odstrkuje ho ode mne. Dáváme si pozor, abysme se před ním neškádlili, když si dáme pusu, tak se tomu směje a přijde si taky pro jednu a jde se s námi mazlit.

  • Nehádáme, právě proto, že děti velmi dobře a to i miminka cítí, že něco není v pořádku a skutečně je tvůj drobek ve stresu a ubližujete mu a to velmi na duši, dokonce si pak jednou tento vzor může přenést do svého života. My máme samo z manželem taky výměnu názorů, ale zásadně vždy mimo děti a on člověk i trochu vychladne a najednou problém není tak horký a když je to velmi žhavé, tak nekřičíme, ale snažíme se mluvit v klidu....dítě člověka naučí sebeovládání....

  • Párkrát jsme doma před malou na sebe štěkli a rozhdoně už to nikdy neudělám, dítě to vnímá hodně a určitě mu to ubližuje :( Takže se taky snažíme to dělat jindy než před ní..

  • Stopro souhlas s myšicí, malé dětátko nepozná, jestli ta hádka je konstruktivní a jestli dobře dopadne, ono vnímá ten okamžik, kdy na sebe štěkáte. Už jsem dospělá dlouho, ale dodnes jsem našim vděčná, že pokud přišla hádka, hádali se za zavřenými dveřmi, ono to na to malé opravdu pusobí.

  • my se taky hadame, tak nejak normalne, myslim ze pokud hadky jsou konstruktivni a dobre dopadnou tak na diteti zadne vaznejsi stopy zanechat nemohou, mozna je jenom citliva duše a hlavne deti po tom roce věku se vztekaji, s tim nic nenadelas. mam syna, bude mu rok za par tydnu a dost mi pomaha kniha od Harveyho Karpa Nejšťastnější batole v okolí, koupila jsem to v knihkupectvi kolem dvou stovek a jsou tam rady ktere nam opravdu zabirají. da se to stahnout i na netu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist