genitalni opar, prosím o radu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #37845 18.7.2011 11:36

ahoj holky, tak mám genitální opar :(. Máte s tím někdo zkušenosti?? Doktorka mi předepsala zovirax, tak snad to pomůže. Jediné co mi vrtá hlavou je to, jak jsem k tomu přišla :(. Partner nic nemá a jsme si 100procentně věrni. A ještě otázečka.. Až to vylečím, tak prý ten virus zustáva i nadale ve mě. Nevíte jestli i pak je pohlavně přenosný?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ano tento virus je pohlavně přenostný a to v době výsevu oparu až do jeho úplného vymizení, v klidovém meziobdobí je nakažení dost nepravděpodobné. Jakmile jednou virus chytneš, tak už zůstává ukrytý v tvých buňkách a (někomu třeba už nikdy nevyleze) jednou za čas se ti znovu vyklube. Je to obdobné jako s oparem na rtu. Říká se že někdo na opary trpí ... ve skutečnosti má herpes virus v těle (lze prokázat v krvi) a např. při stresu, hormonálních změnách, větší fyzické zátěži, při nemoci, braní antibiotik apod. se znovu vyklube. Tenhle se jen klube jinde než na rtu. :o/
    Pokud jste jeden z vás měli někdy před tímto vztahem partnera, je pravděpodobné, že původ viru je zde. Nemusí to být aktuální záležitost (nevěra). Jinak přenos probíhá kontaktem (nejšastěji přímým ale někdy i nepřímým - tím jestliže se virus dostane např. při špatné hygieně na toaletní prkénko apod.).
    Pro akutní léčbu oparu lze používat mastičky (zovirax, herpesin, vectavir) nebo náplasti compeed (ty jsou fajn i v tom, že trošičku zmírňují riziko nákazy a navíc opar tolik nebolí). V případě horšího průběhu lze užívat antivitotika per orálně, tedy v tabletách (na předpis). V klidovém období bez oparu není třeba žádná léčba, je jen vhodné posilovat imunitu a celkově dodržovat zdravý životní styl.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist