geneticke vady vysetreni v 16 tydnu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #90819 30.12.2012 10:18

ahoj holky potrebovala bych poradit doktor mi rekl ze v testech na geneticke vrozene vady mi vyslo neco malo zvyseneho ze doporucuje vysetreni v 20 tydnu utrazvuk jako l jak se dela ledvin, srce mozku.. u nas se to dela na veveri v ´Brne , ale pak se podival ze jsem pred tydnem byla na veveri na vysetreni na daunuv symdrom tak ze uz nemusim a ze ty vysledky mohly vyjit kvuly tomu ze udajne bych mela byt v 18 tydnu ale na veveri me rekly ze jsme v 16 a neco, ale mozna bych jsi na ten ultravuk v 20 tydniu zasla , newimte jestly musim mit nake doporuceni nebo jestly se tam muzu obednat normalne tak jak na daunuv syndrom.sama. diky moc

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Trvej na svém, ať tě tam pošle, máš na to nárok - ale spíš pro Tvůj klid. Tyto výsledky jsou zkreslující. Takže to bude v pohodě, pokud to bylo jen málo a vyšetření na utz neprokázalo downa. Právě že ty výsledky pak kolísají kvůli nepřesnosti v dnech, týdnech třeba, dle toho co mě říkala Mudra na genetice. Já měla něco podobného - zvýšené vývojové vady, brala mi druhé krevní testy a tam už byli hodnoty nižší - hraničně zvýšené. Byli jsme ve 20.tt na velkém utz a vše ok. Sama doktorka mi řekla, ať se lehkým zvýšením nestrasuju, že to je podmíněné mnoha faktory a nic to nemusí znamenat. A není to zrovna doktorka která maže med kolem úst. Tak držím palce, vše určo bude dobré - když se to líbí doktorům, tak buď v klidu.:-)

  • ve 20 týdnu je UTZ vyšetření standardní, chodí na něj všechny těhule co znám, jestli jsi na veveří nebyla spokojená, tak stejné vyšetření ti udělá na Orlí MUDr. Janča. já u něj byla vždycky a byla jsem nadmíru spokojená. Nevím ale jestli se tak pozdě dá něco poznat, ten down se dělá do 14.týdne na utz i s odběreme krve tzv. NT screening. Pokud to nemáte v rodině tak ta pravděpodobnost, že by to u tebe bylo je minimální. nestresuj se, ty testy v 16.TT vychází blbě hodně ženským.

  • Zavolej si na Veveří řekni problém a věřím,že tě objednají :-) a to ti dělal dr.testy z krve?"Triple test"?

  • byla sem na Veveří na UZV ve 20tt i kvůli sporným triple testům. poslala mně tam Dr, že tam mají nejvíce zkušeností s takovými podrobnými uzv. vše dopadlo dobře a máme 3 měsíčního zdravého klučíka :-) normálně se tam objednej a řekni, že je to UZV ve 20tt. pokud nemá Tvůj Dr uzv u sebe kde by dělal tyto uzv ve 20tt, tak by ti měl dát žádanku sám. je to standardní vyšetření v těhu. obdobně jako uzv ve 12tt (nemyslím tím při NT screeningu) a uzv ve 30tt.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist