genciánová vodička

Otázku položila: Bývalá uživatelka #17806 18.2.2011 12:48

Ahoj, teď jsem našla, že bych měla mít pro mimčo koupenou genciánovou vodičku. Víte někdo, k čemu je dobrá?
A jak je to s oblékáním bodíček přes hlavu? Píšou tam, že prvních pár týdnů, bych přes hlavu neměla oblékat nic....

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Genciána se používá taky u dětí, co mají soor v pusině. Nám ale doktorka napsala borax glycerin, je pro děti chuťově podstatně přijatelnější a je bezbarvý. Genciána se prý už moc nepoužívá, prý je karcinogenní. Ale kolik by toho člověk musel do sebe dostat, že. Přesto jsem genciánu pro malou nepoužívala.

  • Genciánku ti kdyžtak doporučí dokt, používá se u kojenců zejména na léčbu tzv. moučnivky, což je plísňové onemocnění v pusince a trpí jím hodně miminek, mě postihla obě děti. Upřímně, genciánka nám ale vůbec nepomohla, až vodička Borax glycerol, která je na předpis a nyní se snad může psát až v pozdějším věku, i když mě ji dokt dala. Jinak bych se genciánce snažila vyhnout, protože se prokázalo, že je karcinogenní a řeší se její další používání u takto malých dětí. Na bolavé bradavky jsou mnohem lepší mastičky-Bephanten, hemagel, takže zatím bych ji nekupovala, až bude potřeba, koupíš ji všude, pokud bude potřeba, spíš si kup líh na čištění pupíčku...

  • Ahoj,genciánová voda je na afty nebo nějaké vřídky v puse,taky se používá na popraskané bradavky,to mi mázli v porodnici,já ji doma neměla a nepotřebovala ji.Taky barví fialově a nepouští.Malou jsem od začátku oblékala do bodíček přes hlavu,nevypadá to,že by to zanechalo nějaké následky.Ale dočetla jsem se,že bodíčka,co se neoblékají přes hlavu jsou šetrnější.

  • Genciánka je jedna z nejlepších na aftíky, ale...je fialová, nejde vyprat, ani z ničeho umýt. Jsou ale i jiné vodičky na vytírání pusinky malého dítěte.

  • Také si myslím, že genciánka není zrovna nejnutnější. Používá se na aftíky (ty jsou ale u miminek jen velmi vyjímečně) a na moučnivku v pusince, případně na bradavky maminky, pokud se jí tam dostane. Má vysušující efekt. Ale popravdě příliš na tu moučnivku nezabírá a u citlivější kůže maminek může na bradavkách udělat víc škody než užitku, protože je až moc vysuší a pak praskají o to víc.
    Bodíčka jsou sice lepší neoblékat přes hlavu (stejně jako ostatní oblečení), ale pokud si mamča dá pozor a bude s hlavičkou zacházet opatrně, tak je to jedno. Podle mne je to právě spíše kvůli tomu, že čerstvé maminky ještě nemají takovou praxi, tak aby nepustili hlavičku třeba moc zprudka.

  • tak my si genciánovou vodičku vůbec nepořizovali a ještě sme ji ani nemuseli nikdy použít a to malému jdou bezmála 3 roky. a bodyčka sem oblíkala normálně přes hlavu, to slyším poprvé, že by se to nemělo.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist