ganglion

Otázku položila: Anonymní uživatelka #43636 9.11.2011 9:08

Ahoj, 2 dny mě bolelo zápěstí a včera jsem si všimla že tam mám takovou bouli, přes noc se mi zvětšila. S největší pravděpodobností je to ganglion (má s tím problémy i moje mama a bab.). Je mi 18 myslíte, že se to objeví kdy chce nebo že to může být i tím, že nemám žádný pohyb(nesportuji)? Prý se to nějak odsává, nemáte s tím někdo zkušenosti?? Moc se mi totiž nechce k dr., je možnost, že to zmizí samo,že bych třeba měla s tím ještě počkat? Díky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, mívala to moje kamarádka a dělala gymnastiku, takže myslím, že nesportováním to není. Nemohla vůbec ohnout ruku v zápěstí a několikrát jí to odsávali, ale teď už má pokoj.

  • Ahojky, já to mám na prstě a mám to tam už 3 roky a vůbec se to nemění. Na odsátí sem zatím nebyla a ani se nechystám...

  • lulatko9.11.2011 10:23

    Správně se to jmenuje gangliom (ganglion je něco jiného :). Jedná se o nezhoubný nádorek, který vzniká tím, že se kolem šlach hromadí v pouzdrech maz z kloubů; tím, že se to zvětšuje, začne to na šlachy tlačit a proto ta bolest. Nicméně není to nic nebezpečného, jen nepříjemného. Mně se dělá z času na čas na nártu, a když se udělá, je to docela boule. Jednou mi praskl sám, podruhé jsem s tím byla u lékaře a ten mi to rozmáčkl prsty - říkal, že se to dá právě řešit i operativně, ale často se to vrací a co jsem se pak dozvěděla, spousta lidí, co tím trpí a na operaci byli, by do ní znovu už radši nešli, poněvadž je to zbytečné a za případné komplikace to nestojí. Můžeš to zkusit nahřát ponořením do horké vody, obsah zgelovatí, pak to jde tlakem snadněji rozmasírovat. Ono v tom jakoby pukne (pukne to pouzdro a maz se uvolní). Posledně mi s tím pomohl brácha - musí někdo jiný, já se toho štítím vůbec dotýkat a nejsem schopna sama sobě vyvinout takovou bolest, když už mě to bolí i samo o sobě. :)))

  • ahojky, já sem to měla taky, chodila sem na ozařování laserem, že prý se to rozpustí... no nerozpustilo, je to cca 10 let :) tak sem to přestala řešit, ale je to cca rok dva, co jsem si vlastně všimla, že už se to ztratilo samo, prý to může být taky od psaní na PC :))) a pamatuju si i na ten den co sem to zjistila... to bylo leknutí, ježiš co to na té ruce mááám :)))

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist