facka...

Otázku položila: Anonymní uživatelka #43234 21.2.2012 12:55

dostaly jste někdy facku od manžela a proč? pokračovalo to? jak jste to řešily? děkuji

díky holky, budu nad tím vážně přemýšlet..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko21.2.2012 13:10

    Ne. A kdyby to udělal, bylo by to poprvé a naposled.

  • Tak ja dostala facku od pritele, bylo to v hadce. A neopustila jsem ho kvuli tomu. Byla to opravdu hnusna hadka a popravde se nedivim, ze jsem ji dostala. Odpustila jsem mu to, protoze ho znam. Vim, ze neni zadny nasilnik a ze sam do dneska netusi, jak mu to mohlo ujet. A abych byla uprimna, i mne se povedlo mu dat facku a to na verejnosti. Neuveritelne me nastval, tak jsem mu pred jeho kamarady dala facku, zvedla se a odesla. Vsechno to bylo v dobe, kdy jsme meli hadavejsi obdobi. Porad jsme spolu a od te doby se to nestalo. Ono, kdyz se enco takoveho stane, zalezi ciste na vas dvou. My ostatni ti s tim radit nemuzem, tveho manzela znas jen ty. Pokud citis, ze mu to neodpustis a bojis se, ze by se to mohlo opakovat ci dokonce zhorsit, tak radeji odejdi.

  • Asi mě tu někdo odsoudí, ale co... Domácí násilí jsem zažila jako malá. Bylo to hrozné, začalo to fackou, končilo to bojem o život. Nepřeháním :(
    Kdyby mě můj manžel uhodil, nemůžu říct takhle z fleku jestli bych ho opustila nebo ne. Protože záleží na situaci. Můj muž není násilník a nikdy by mě schválně neudeřil, ale jsem si jistá tím, že kdybych dala facku já jemu, tak jí dostanu taky, protože on takhle prostě reaguje. Není to rapl, je to hodný a romantický chlap, ale funguje jako bumerag. Kdyby to udělal v tomto případě, tak bych mu to odpustila. Kdyby mě ale napadl sám od sebe, tak jdu okamžitě. Vím jak může domácí násilí dopadnout, ale také to chce při "zhodnocení" situace trochu soudnosti a neházet to jen na chlapa. Chlap neni svatej, proč by měl všechno vydržet? Některé ženy se chovají jakoby si o to říkali.

  • také jsem kdysi jednu chytla, nebo spíše jsme se s manželem porvali jak koně, protože mě naštval, já v afektu zaútočila, on se ohnal a už jsme byli v sobě, ale bylo to prvně a naposled, styděli jsme se oba a od té doby i když se občas samo pohádáme, když začnem vidět rudě-jsme dva paličatí býci, když ten jeden začne cítit napětí, odejde z místnosti a je jasno a dořešíme to když schladneme. Stalo se nám to kdysi asi po dvou letech vztahu, teď jsme spolu 12 lett, ale už se to nikdy neopakovalo, kdyby se to stalo podruhé, prostě konec...navíc jsem to brala i jako svou chybu, zaúttočila jsem první, neovládla jsem se, ale kdyby zaútočil on jako chlap, okamžitě bych balila věci taktéž...

  • Nikdy, a jak píší ostatní pisatelky, byl by konec. Já tvrdím, že jakmile si to chlap jednou dovolí, tak už pak není problém, aby to udělal znovu a ne-li ještě něco horšího.

  • Já ti to zkusím napsat z druhého pohledu. Já facku nedostala nikdy, ale jednou jsem ji bohužel dala a doteď ani nevím, jak se to mohlo stát a hodně toho lituju. S partnerem jsme jednou blbi (už je to několik let, takže vcelku dávno), dělali jsme si navzájem srandu, prali se .. prostě taková zvláštní sranda a jak jsme se tak prali, tak najednou jsem se nad něčím zamyslela a z ničeho nic mi vyjela ruka, doteď nevím, jak je to možné a vůbec jsem to nepostřehla, neudělala jsem to záměrně. Kdyby mi to někdo tvrdil, nevěřila bych mu že to jde, ale jelikož jsem to zažila, tak vím, že to možné je. Vždycky toho budu litovat, milionkrát se omlouvat, můj partner to pochopil, ale já s tím musím celý život žít. Nebyla to facka z agresivity, že bych ji dala schválně, že bych měla nějaké násilnické sklony, ale prostě se to stalo. Pokud jsi dostala facku z agresivity, tak bych to určitě řešila, protože ta je nebezpečná a může v budoucnosti znamenat i něco více, ale pokud je to facka "nechtěně" dá se to přehlédnout, jsme jen lidé a myslím, že dotyčný se tím potrestá sám. Já bych hned konec vztahu nedávala, nejdřív bych si zjistila podrobnosti a myslím, že každý si zaslouží druhou šanci.

  • Pokud to není facka ze srandy, tak bych to okamžitě řešila.. Může se z toho rozvinout něco horšího, tohle by si muž k ženě neměl nikdy dovolit a už vůbec ne ke své manželce, kterou má milovat...

  • Nikdy od žádného z partnerů.
    A kdyby se to stalo. Tak bych buď zbalila věci jemu a nebo sobě.

  • full.avl21.2.2012 13:28

    Chlap si nemá co dovili ženskou uhodit, jakmile tohle udělá, tak už to není chlap ale obyčejný hulvát !
    Já jen můžu říct, že nejhorší co může být je vztah udržovaný z debilem. (ségra a její manžel..) Ono jedna facka je jedna facka, ale za pár let to nemusí být jen facka, ale třeba i pěstí. A nebo také už pak nemusí být konflikt žádný, ale asi bych mu už nevěřila.

    Těžko radit, jak bych se zachovala, ono lehce se radí když člověk v takové situaci není. Ale co jsem měla zkušenost i jako 19 let. holka můžu jen říct, že po téhle zkušenosti vím, že u jedné facky nezůstává. A šel by tkaový chlap od válu jako ostatně jsem poslala tenkrát EXpřítele.

  • Budu upřímná... Já sama jsem docela živel a měla jsem přítele, který byl opravdu temperamentní, ale to se mi na něm líbilo. Vztah byl pohádkový, ovšem než přišla první facka. Bylo to také v hnusné hádce a já mám pusinu dost proříznutou, takže jsem si servítky moc nebrala. Hned se mi omlouval, brečel, sliboval že se nic takové už nikdy nestane, tak jsem mu to odpustila a byla to ta největší chyba v mém životě. Ono se totiž z té jedné facky stala pravidelná věc, navíc se vše stupňovalo a skončilo to ps. a fyzickým nasilím. Nejhorší bylo se z toho vztahu a od něj dostat. Sama jsem to nezvládla, takže jsem musela požádat o pomoc své okolí, zasahovala do toho i policie atd. Takže po tom všem razím heslo, udělal to jednou, udělá to zas.

  • Ja nevim, v jaky vy jste situaci, ale kdybych to brala tak univerzalne, tak chlap nema zenskou co mlatit..... Mne kdyby nekdo dal facku, tak konci, hulvat.

  • Nechápu chlapa, který toto udělá a už vůbec ne ženskou, která od takového chlapa neodejde. Podle mě chlap má v sobě zakodováno, že ženské se nemlátí - pokud toto nemá - je divný a zasloužil by aby se jeho geny nešířili dál (takže okamžitý rozchod).

  • Já jsem dostala facku i hlavou o zeď, protože jsem ho náhodou vzbudila, když prodělával kocovinu... Šla jsem od něj hned pryč a nelituju toho...

  • Facka nefacka..lidi by se měli k sobě chovat slušně. Kolikrát vidím, že si "partneři" nadávají sprostě, jako ze "srandy" a doma za zavřenými dveřmi se mlátí jako zvěř,...klidně i před dětmi. A to už né ze srandy. Mám taky i opačnou vlastní zkušenost, kdy ve mně bublal vztek na přítelovo chování cca 3dny a pak to přítel odskákal na veřejnosti, kdy jsem mu dala facku, prý to nebolelo, ale tomu svému hrdinovi to nevěřím. A omlouvám se mu dodnes, protože si ho moc vážím i jako člověka všeobecně. V našem vztahu je větší důvěra a taky dost pokory, té pokory ve společnosti moc chybí a slovníkem hospodské chasy nadávají lidi na cokoli komukoli ... Nedivím se tedy, že některým lidem přijde normální se mlátit pro cokoli i pro nic.... Každý ví, že se to dělat nemá, ale každému to jednou v životě ulítne. Proto se otáčím od lidí, kteří jen promluví sprostým slovem...tím slovem to začne...a kdepak to skončí?

  • Ahoj. Zavolej si anonymně linku bezpečí (http://www.donalinka.cz/dona-linka/zakladni-informace/). Důkladně jim popiš co jsi zažila a oni Ti řeknou, zda se chování Tvého muže může opakovat (a je nebezpečný) a nebo zda vyčkat co se bude dít dál. Tady Ti mohou napsat jen osobní zkušenosti.

  • ne...nikdy jsem od manžela facku nedostala. Ale dostala jsem jí od bývalého přítele a našemu vztahu byl rychlý konec...dostala jsme z něj strach a ikdyž se mi milionkrát omluvil, tak jsem mu už neuvěřila...Dostala jsem jí v hádce a on neměl argumenty tak mi jednu vrazil, asi aby mě umlčel..zbalila jsem si věci odešla ( nebydleli jsme spolu)

  • Taky jsem jednou od ex dostala facku. Též to bylo v hádce a jemu došli argumenty. Omlouval se, prosil za odpuštění. Byli jsme spolu v tý době už 7 let.... odpustila jsem mu. Ale za pár měsíců jsme měli další hádku, a při té mě už napadl. chytil mě za paži, udělal mi na ní obrovskou modřinu a pak se mnou majznul přes celou ložnici přes postel, takže jsem spadla přes vzdálený roh postele a praštila se o zeď. Okamžitě jsem se sebrala a definitivně jsme skončili.

    Okolnosti Vaší hádky znáš jenom ty, ale taky si myslím, že pokud tě praštil jednou, udělá to zase. Pokud mu odpustíš, slib si, že jestli se to ještě jednou zopakuje, utečeš. Chlap by neměl na ženskou vztáhnout ruku.

  • Ne, facku jsem nikdy nedostala. A vím, že bych často zasloužila :D ale mám štěstí, že chodím s takovým kliďasem...

  • petulinkaa1322.2.2012 12:38

    od manzela NIKDY a vim,že by me NIKDY neuhodil,tim jsem si jista,to spis ja jeho :-D chi,chi....ale mela jsem jednoho bejvalyho,kterej dokazal dat facku,nebo semnou hodit,s tim jsem prave tehdal v 16ti otehotnela :-( a podstoupila miniinterupci.Kazdopadne mi delal i jiny blby veci,takze jsem ho kopla nekam...jinak ale nikdy zadnej a kdyby ano,okamzite od nej!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist