echinacea s rakytnikem

Otázku položila: Anonymní uživatelka #220179 11.9.2017 11:38

Ahojky,holky jsem uz bezradna.Malej do 4 let nemarodil,to muselo byt,kdyz byl nemocny,ale po nastupu do skolky katastrofa-tyden skolka a 14 dni doma a porad dokola. Ted je mu 6 ma odklad,takze je ve skolce a porad ma ucpany nos,rymu a sedne mu to na prudusky-katary dychacich cest a antibiotika. Znama prodava JUST tak mi nabidla echinacinu,ale stoji 660 kc a to mi prijde sileny,kdyz v lekarne i s rakytnikem to sezenu cca za 120 kc. Co myslite,mam koupit z justu nebo z lekarny-je v tom rozdil-ja myslim jen v te prehnane cene. Diky vsem za odpovedi

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • určitě stačí ta z lékárny, ale záleží kolik je ve výrobku % výtažku, dej si pozor ať nenaletíš, to se dá i v lékarně..... s Justem mám dobré zkušenosti, má kvalitní výrobky, ale souhlasím, že je nehorázně předražený. rakytník je na posílení imunity též dobrý. určitě najdeš na trhu i jiné zdroje bylinek než lékárnu nebo Just. na posílení imunity horních cest dýchacích je dobrý i Ribomunil, ale ten je na předpis od dr.
    po osobních zkušenostech doporučuju vyšetřit dítě na alergie a taky na ORL. opakované rýmy můžou být způsobené i zvětšenou nosní mandlí nebo alergií. nechci tě nijak strašit, jen si myslím, že je lepší mít jistotu a nic nepodcenit;-)

  • macicekkajik11.9.2017 12:10

    Ahoj, my jsme si koupili echynaceu v kapkách v lékárně, ne jako sirup a funguje s vitaminem C naprosto skvěle. Na odhlenění bych doporučila ještě pít čaj ze svízele přítuly a domácí tymiánový sirup, ten je na odkašlávání. Když jsem byla malá, také jsem trpěla na alergie a zánět průdušek a od té doby, co se léčím pouze bylinkami, mám pokoj. Máme tyto kapky a vydrží dlouho. Nedávejte mu echynaceu jako prevenci, jen když už to na malého leze, jinak si tělo na echynaceu zvykne a ztrácí svůj účinek.
    https://www.levnylek.cz/aromatica-echinaceove-bylinne-kapky-od-3-let-200ml
    zde je i recept na tymiánový sirup, místo sušeného můžete dát i čerstvý, koupíte ho v jakémkoliv supermarketu a můžete si ho zasadit na zahrádku nebo do truhlíku a bude vám stále dorůstat. https://www.toprecepty.cz/recept/32470-tymianovy-sirup-proti-kasli/

  • hlavně bych zapátrala, proč je dítko nemocné a zda nemá imunitní deficit a tudíž ty doplnky stravy nemusí ani zabrat ;-)
    jde i o obsah účinné látky, ne všechny běžné produkty toho mají dostatek, a je to spíš jen pro efekt a pro nápis než skutečný účinek.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 516 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist