dudlík...poraďte

Otázku položila: Bývalá uživatelka #56337 7.5.2013 13:59

maminy, vzali jsme malé dudlík (má 28 měsíců), nebo spíše malá viděla, že ho "seržral" babčin pes, tak jsme to už nechali tak, protože přeci jen na dudlík je už velká, já chtěla přestat postupně, ale nedařilo se, dudlík měla jen na spaní a poslední dobou už ho chtěla i přes den.. je to teprve třetí den, dneska v noci už spala celou noc, ale co se týče spaní přes den, tak bez něj neumí usnout, dnes byla příšerná scéna po které se cítím jako hrozná matka, kdy přesně hodinu řvala ( u toho mi i trhala vlasy) a po hodině mi usla v náručí... kdyby mělo být po mém, vezmu ji dudel už dávno.... mám tedy ponaučení, protože jestli někdy bude druhé dítě, dudel nedostane vůbec...

myslíte, že jsme to udělali špatně, že může mít nějaké následky psychické, když jsme ji ho vzali ?? děkuji

děkuji, dámy... zatím je to 4 den, co nemám dudel a je to docela peklo, snad už to nebude trvat dlouho, nebo skončím na psychině..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Martasek897.5.2013 14:11

    Já zakročila ve 14 měsících. Měla ho pořád, pak jen na spaní, pak jsem postupně brala na spaní v noci, až najednou nebyl vůbec. V noci pohoda, ve dne poprvé hůře usínala, ale tak za 2 dny si ani nevzpomněla. Už to mi přišlo pozdě, ale rok je pro příště nejpozdější termín. Zda to bude mít následky, nevím, ale je to jako odnaučení všeho. Že je konec kojení, na to si taky musí děti zvyknout, takže musíte přetrpět řev a bude to dle mě dobré. Horší je, aby si pak nežužlala třeba palec.

  • Agnes.S7.5.2013 14:32

    vzali jste jí ho už dost pozdě, ale zase už je dost velká na to,a by si nechala vysvětlit, že je to pro malá miminka a oslavila bych s ní to, že už je to velká holka a šly bysme spolu něco koupit na oslavu. Musíš vydržet, pár dní bude rachot, ale potom si na něj už ani nevzpomene. Ale rozhodně už jí ho nedávej v žádném případě zpátky. Prostě není a hotovo. Ono i dítko bez dudlíku není žádný med, já mám syna, co ho odmítal a o to větší byl závislák na prsu a vlastně se nikdy ani nenaučil pít z flašky.

  • no, svým dětm jsem ho vzala v 25ti měsících-také se stal přítěží, protože se kvůli němu vztekaly a nejraději by ho třeba i přes den-i když před tím fungoval jen jako pomůcka ke spaní, ale je pravda, že byla doba prázdnin, my mimo domov, takže jsem si dovolenou chtěla usnadnit a polevovala jsem (moc to nepomohlo)...
    Jediný problém, který nastal, když jsme dudlík zrušily, byl právě spánek přes den-u obou dětí..A to i u holky, ktertá do té doby byla schopná spát kolem 4 hodin v kuse (a pak v noci)...Buď to ustojíš a vydržíš a vytrváš s tím, že ji budeš dávat přes den spát, nebo překonáte takovou tu unavenou mrzutost a s dením spánkem se rozloučíte...Žádné psychycké následky, je to jen o ujasnění toho, jak to bude fungovat bez dudlíku, dítě se s tím prostě musí srovnat a pokud nestrádá jinak (myslím tím citově), tak bude v pohodě, jen přepnout na to, jak to bude od ted´může chvilku trvat.

  • no u nás to bylo tak trochu bouřlivé, malý nechtěl asi ve 20měsících jít spinkat a tak házel dulík kam se dalo až jsem se naštvala a vzala mu ho s tím, že ho dám malé žirafce, která ho potřebuje. a do té doby dudlík prostě nedostal. sice první 2 dny byly krizové a usínali jsme s brekem ale pak se to ustálilo a tak jsem se asi za týden jeli podívat do zoo na žirafu která dudlík dostala. a bylo to v poho od té doby říkal, že žirafka potřebuje dudu. :-D
    Teď mám ale strach jak to bude od listopadu. to se nám má narodit druhé mimi. Snad nebude chtít Luky taky dudlík. Zatím ho učím, že plínky mají jen miminka (už jsme asi rok a půl bez plíny) a dudlík potřebují jen miminka. Tak jsem zvědavá jak to dopadne

  • Já beru malé dudlík teď. Příští týden má dva roky. Asi tak od roku nebo možná ještě dřív ho má jen na spinkání, ale poslední dobou(nejspíš kvůli zoubkům) ho víc vyžaduje, nebo když se rozčílí a potřebuje se uklidnit. Ale už mi na to přijde velká. Jednou jsem potkala v obchodě maminu, ten její chlapeček měl dobře čtyři pět let a měl v puse dudlík!!To už mi přijde moc.
    Řekla jsem malé že dudu nám spapal pejsek a dala jsem jí do postýlky nového plyšáčka za to. Že ho bude mít místo dudlíčku. No je to už asi tak hodina, co šla spát a pořád si tam vykládá, že jí pejsek spapal dudlík :-D Tak nevím, jestli z toho spaní něco bude. Na noc už jí ho taky nedám, prostě je někam zahrabu nebo nejlíp úplně vyhodím, aby mě náhodou ve slabé chvíli nenapadlo, jí ho teda na chvilku dát, at mám klid:-D Asi si teď užijeme rachot, ale co se dá dělat, musíme to vydržet.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 741 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist