druhé dítě, jak dlouho?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #43172 27.4.2011 12:43

Ahojte holky, mam dotaz na zkušené snažilky. Krátce se snažíme s manželem o druhé dítě a ráda bych věděla, jak dlouho to může trvat. Poprvé jsem otěhotněla asi 3. měsíc bez problémů. Taky mě zajímá jaký je podle Vás ideální odstup dětí od sebe?Díky Kačka

Děkuji všem za odpovědi. Ještě se zeptám, jak dlouho jste se dostávali na svojí původní váhu? Nějak se mi to nedaří pořád mam něco navíc cca 5 kg:-(.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky, na první miminko jsme čekali 2 roky. Druhé se povedlo třetí měsíc snažení, ale potratila jsem, to by byl věkový rozdíl necelé 2 roky. Měli jsme půl roku pauzu a pak se to povedlo čtvrtý měsíc. Věkový rozdíl jsou 3 roky. Přijde mi to tak akorát. Zuzanka už je samostatná, ráda mi s Toníčkem pomáhá, ráda si s ním hraje a je i hodně starostlivá.

  • ahoj poprvé jsem otěhotněla hned první měsíc a o druhé se snažíme už rok.a nejde to.jinak první má 4 roky.:-)

  • Ahoj, poprve i podruhe jsem otehotnela na prvni pokus, obe tehu chtene!! :-) vekovy rozdil 21 mesicu, moc jsem chtela, aby k sobe meli blizko a mohli si spolu co nejvic vyhrat!

  • Ahojky,nám se zadařilo pokaždé třetí měsíc snažení,mezi dětmi bude rozdíl rok a osm měsíců.Většina lidí mi říká,že budu mít co dělat,ale až budou děti větší,budou mít k sobě blízko.Ale jedna známá mi řekla,že měla děti 15 měsíců od sebe a že si to užila.Je to hodně individuální.

  • Já mám dvě holčičky počaté na první pokus s věkovým odstupem 27 měsíců. Chceme ještě třetí a teď se nám podařilo počít na 10 pokus, ale nedopadlo to.

  • já pokaždé otěhotněla hned po vysazení HA. Max. do dvou - tří měsíců Mám ale zasebou jedno zamlklé těhu, nyní jsem 26 tt. naše děti od sebe budou 3,5 roku

  • Ahoj, jak dlouho to může trvat nelze přeci říci-je to různé, někomu trvá hodně dlouho 1, dítě a druhé jde hned, někdo to má naopak, někdo musí na děti čekat, někomu se povedou hned.....

    Ideální věkový rozestup neexistuje, vše má něco pro sebe, já mám děti 2 roky od sebe a pak mám 3.dítě-od prvního 6 let, od ruhého 4 roky a s tím třetím je to opravdu pohoda-zvlášť ten 6ti letý rozestup vnímám jako velmi pohodový,nejstarší už je opravdu rozumný a samostatný. Ten čtyřletý rozestup-tam to ještě krapet dře-třeba v samostatnosti a tak, ale také super...Když jsem měla dvouletý odstup, tak jsem si ani nestačila všimnout, že jsem těhotná a že mám miminko o tom jsem prakticky nevěděla-bylo hodné a zabývala jsem se prakticky jen starším, který zrovna procházelo obdobím vzdoru. S třetím miminkem (už ročním) si naopak vše užívám plnými doušky...Ale je vidět, že mi tam jedno dítě -mezi druhým a třetím chybí-v té sourozenecké souhře a sladěnosti-nebo jak to popsat, ale fakt nevím, jak bych zvládla 3 děti po dvou letech, při té představě mi bylo šoufl-to se člověk fakt nezastaví, takhle mám pohodu já.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist