druhá řada zubů u dítěte

Otázku položila: Anonymní uživatelka #270983 14.7.2020 11:01

Milé maminky, řešil někdo, že by dítěti začaly růst druhé zuby, aniž by mu vypadly ty první? Syn má 5,5 roku a asi před 3 týdny jsem mu v puse objevila za spodníma jedničkama dvě tvrdé čárky. Hned nám došlo, že mu rostou další zuby. Jedničky se mu už nějakou dobu kývají, ale ne nějak moc. Zjistila jsem to při večerním čištění zubů, tak jsem hned googlila, jestli je to normální, a dočetla se v pár článcích od stomatologů, že se tím rodiče často vyplaší, ale že je to celkem normální věc a není třeba spěchat k zubaři. V srpnu jsme měli jít na preventivku, tak jsem si řekla, že to zatím nějak hrotit nebudu. Ale za poslední týden mu to celkem poskočilo a ty jedničky se stále netváří, že by se jim chtělo ven.
Volala jsem k zubařce, že se objednáme na ten srpen a sestřička mi sdělila, že je paní zubařka dlouhodobě nemocná a objednala nás až na konec září s tím, že nám to možná ještě zruší, protože zubařku čekají lázně a neví zatím přesně kdy.
Tak jsem se tu chtěla zeptat, jestli to někdo osobně také neřešil, ať vím, jak moc to mám hrotit. Když je teď ta kontrola tak trošku v nedohlednu, tak jsem se začala bát :(
Děkuji za každou reakci :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Siginnka14.7.2020 11:25

    Dobrý den, nemluvím z vlastní zkušenosti, ale to samé měla mé sestry 6,5 letá dcery zhruba před čtvrt rokem. Řešila hned se zubařkou, mléčné zuby jí vytrhla, protože jí to tam začalo dělat neplechu a natékat jí to.

  • Francy14.7.2020 11:42

    Když jsem byla malá taky mi takto druhé zuby podrůstaly. Co si pamatuji, tak do pár dní jsem byla u zubařky, která mi je vytrhla. Žádný super zážitek. Od té doby jsem si sama vyklala s ostatními mléčnými, abych znovu na trhání nemusela.

  • Co si pamatuju, tak vytrhnout mléčný, ať není problém. Mě trhali všechny mléčný asi kromě 2 nebo 3. Silný kořeny, zuby začaly růst brzo a nový rostly křivě, případně i pod zubem, ale tomu se ven nechtělo. Nemam moc dobrý vzpomínky, ale zubaře se nebojím a nikdy jsem se nebála :)

  • Určitě najít zubaře, který mléčné zuby vytrhne dřív než za dva měsíce. Za problémy s druhými zuby to nestojí.

  • Určitě zajít k zubaři, aby mléčné zuby vytrhnul. Mluvím z vlastní zkušenosti. Jako dítěti mi rostly horní zuby na patře, neboť mléčným se nechtělo ven. Zubařka to vyřešila vytržením jedniček s tím, že se samy vrátí na původní místo, jenže mi začaly růst i špičáky nad mléčnýma špičákama, tak znova a znova trhání a prý že se vše urovná samo. No nestalo se tak, měla jsem díky tomu zuby děsně křivé, takže rovnátka na několik let a stejně se mi jeden zub nikdy do pořádku nenatlačil mezi ostatní, pořád je tak nějak malinko šejdrem. Radím vyřešit opravdu co nejdříve, dokud jsou ty zuby schopny se opravdu vrátit na své místo.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist