dovolená na měsíc

Otázku položila: Anonymní uživatelka #357072 24.4.2017 12:51

Manžel by rád naplánoval naší společnou měsíční dovolenou do Himalájí. Dříve jsme cestovali, ale teď máme dceru, kterou bychom samozřejmě s sebou vzít nemohli a byla by u babičky. Náš vztah v poslední době není ideální a tuším, že ten nápad s cestou přišel taky trochu z tohoto důvodu.
Mě se nějak od dcery nechce... v době dovolené jí bude pět a je na mě hodně fixovaná. Nevím jak se rozhodnout. Co myslíte, opustily byste na cca měsíc svoje pětileté dítě?

...holky díky:-) já si právě zvážila všechna pro a proti vyšlo mi jasné ne
prostě jsem chtěla slyšet, že nejsem divná, když ji nemůžu opustit. Chlapovi to asi budu vysvětlovat velmi těžce...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Holky tak ja prispeju opacnym nazorem, nez vetsina :) Mam dva kluky, starsi ma pet let, mladsi dva. Kdybych mela jen toho jednoho petiletaka, jela bych. Bylo by mi strasne smutno,i ted je, kdyz si deti na vikend bere jejich tatinek, ale uvedomte si jednu vec... To partner je ten,se kterym nejspis budeme do konce zivota. Deti vyrostou,zalozi si vlastni rodinu, vy zustanete s partnerem. Všechny se na to divate jen jednim pohledem, pohledem matky... Nerikam, ze je spatny, to vubec ne, byt matka je dulezite a je dulezite to brat zodpovedne, ale vy jste taky partnerky - manželky, milenky, pritelkyne sveho muze. A co je horsi...odjet od ditete na jeden mesic s tim,ze mu to muze zachranit rodinu nebo nejet, byt jen za matku a partnerku upozadi t ale s tim, ze tomu diteti se do roka muze rozpadnout rodina. Ja tu svoji zachranit nedokazala, mozna proto se na to divam jinak, protoze kdybych vedela, ze timhle zachranim svuj vztah tim padem zachranim svemu diteti rodinu, tak jedu... Pisete, ze vztah se muze zachranit i jinak...nu, ne vzdycky je to pravda a jedna z vas tady psala, ze se to neda srovnat, podle me, jestli existuje nadeje na zachranu vztahu, tak je to presne tohle. Do extremnich podminek. Ukaze se tam, jestli vas to znovu stmeli anebo definitivně rozdeli, lepsi nez xmesicni trapeni s nakonec smutnym zaverem... Za me, jedte!

  • Na měsíc asi ne. To mi přijde moc. Vztah se dá zachránit i jinak. Já si to teda nedovedu představit,kdyby mi mamka odjela na tak dlouho v mých 5 letech. Ale je to jen na vás. Když budete vědět,že je o ní u babičky dobře postaráno,tak je to na druhou stranu příležitost..ale sama píšeš,že se ti od ní moc nechce..Tohle si musíte rozhodnout a prodiskutovat sami a všechno zvážit :)

  • Ja tedy rozhodne ne. Mesic mi prijde taky moc dlouho pro takto male dite. A jedna dovolena vztah nezachrani. Chce to pracovat dlouhodobe. Samo muze byt dovolena peknym startem,ale to staci i kratsi

  • gimi24.4.2017 13:10

    Nikdy!

  • Byli jsme s manželem na treku v Himalájích dva roky před svatbou a před dítětem. Bylo to úžasný a i po těch letech jsme se nejvíc poznali a utvrdili o našem vztahu. Je to úplně jiné, než píšou holky, které to asi nezažili, to nepohodlí, vyčerpání, 24/7 spolu bez možnosti úniku ;-), to o druhém hodně vypoví. Jako test vztahu nebo restart ideální. Ale odjet od 5 leté dcery? To fakt nevím. sama mám 4,5 letou a nevím, jestli bych jela. Třeba 14 dní jsme se nedostali k satelitnímu telefonu ani internetu. tehdy mi to nevadilo, ale teď by mi to asi vadilo. Nevím, jestli bych dokázala "vypnout" a nemyslet na ni. Zvaž to. Třeba je to šance a malá to dá úplně v pohodě.

  • A.t.i24.4.2017 13:42

    Já osobně bych na tak dlouho dítě nepustila. Jsem závislák na nich a oni na mně. Ale na druhou stranu já trávila u prarodičů každou volnou chvíli. Každé letní prázdniny takže celé 2 měsíce u prarodičů bez kontaktu s rodiči.
    Druhá věc je důvod, proč byste dceru na měsíc odložili. Nepřijde mi to rozumné. Jako občas si s manželem někam vyrazit sami, aby se utužil vztah, to jen doporučuji. Ale na měsíc? Strávit měsíc bez dětí by pro mne mělo spíš opačný efekt. Byla bych tak nervozní a protivná, že by se spíš náš vztah rozpadl úplně.

  • Asi bych si s partnerem promluvila...ale jinak to zase tak cerne nevidim. A mozna bych jela...je to dobrodruzstvi a zkouska pro vas dva. Mozna to bude zazitek na cely zivot. Dite je dulezite ale vas vztah mozna o trosicku vice. Dite mate proto ze jste spolu...z vaseho vztahu. A kazdy psycholog ti rekne ze vztah je dulezity. I pro vase dite. Nezahazivala bych to tak snadno...udelej si pro a proti. Mam 8mi a 5ti leteho syna. Bylo by mi moc smutno ale je to jeden mesic z celeho zivota...takze vlastne nic...pokud ji bude u babicky fajn...ver mi...i pro ni to bude fajn zmena a pak se na sebe budete tesit.

  • Pokud je ve vztahu krize volila bych oddech, ale kratší a ne takto náročný. Ono se to může zvrhnout ve výčitky z obou stran a situace, kdy máma měsíc neví co je s jejím dítětem, zda je zdravé, nepláče pro něj, je psychicky silný nápor, hlavně pokud je dosud na mámu silné fixováno.
    A jak sem psala u jednoho komentáře-dite v tomto veku ne vždy chápe dobře časové pojmy a měsíc mu může připadat dlouhý jako půl roku.
    Krizi je třeba řešit, o tom žádná, ale ne vždy je 24/7 na měsíc v tezkych podmínkách je tím pravým řešením pro udržení vztahů ve chvíli krize. V takových podmínkách je třeba aby se jeden mohl spolehnout na druhého a to ne vždy v kříži je dosaženo.

  • Trochu to odlehčím, snad to nikoho nepohorší:
    Ano, manželská krize se dá vyřešit třeba v Himalájích....miláčku, udělej si ještě selfie na vrcholku. áááááááááááá..... :-):-):-)
    ... a je po krizi. jednou provždy ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 203 otázek, kterým se dostalo 271 499 odpovědí a 409 695 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist