domácí mazlíček aby nemyslela na dítě

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25078 18.2.2013 9:46

Ahojky všem.
Už více jak tři roky se snažíme o miminko a bohužel i přes několik IUI a dvě IVF se nám zatím nezadařilo. Zdravotní výsledky máme já i manžel v naprostém pořádku. Doktor říká, že to u mě může být hlavně psychikou. No a to je to proč se dotazuji.
Po dlouhém rozvažování jsme si domů pořídili domáciho mazlíčka s tím, že by mi to pomohlo vytěsnit ty zžíravé pocity, že nemáme zatím vlastní miminko a nebudu se tolikt soustředit při každé zpožděné menstruaci a vyšilovat z negativního TT.
A to je hlavní můj dotaz. Pomohlo někomu z vás k otěhotnění něco takového jako pořízení domácího mazlíčka a vytěsnění těch myšlenek z hlavy.
Díky všem za názory a odpovědi.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Myslím, že to může být ku pomoci. Ale asi by sis ho měla pořizovat proto, že ho chceš, nikoliv s vědomím, že je to pro tebe prostředek k otěhotnění, pak se to asi mine účinkem.

  • Ahojky, mojí kolegyni v práci to pomohlo. Několik let se snažili a nic. Pak se začala po ohlíže po pejskovi - vybírala, hledala na netu, atd. Odpoutala pozornost a bylo to. Dělali si zní prý strandu, že je učebnicový případ toho, když se na to přestane myslet.
    Tak ti držím pěsti. ;-)

  • Ahoj, doporučuji akční štěně, budeš mít s ním tolik starostí ze začátku (já se několik prvních nocí vůbec nevyspala, zda mu něco nechybí nebo se mu nechce loužičkovat), že na nic jiného myslet nebudeš. S pejskem mi proběhla už jen 1 MS a další cyklus se zařadilo a to jsme se snažili přes rok a čtvrt. Je sice pravda, že když jsme se začali snažit, tak jsem měla stresy se státnicema, ale myslím, že to bylo naším pejskem. :-) Pejska jsem chtěla vždycky, takže jsem se na něj hodně zaměřila, lítala jsem s ním po venku celý den a snažila se aby se měl co nejlíp. Myslím, že právě to pomohlo - na miminko jsem si „vzpomněla“, když jsem dostala tu MS (pocity zoufalství byly stejné) ale pejsek mě rozptýlil perfektně. Hodně štěstí :-)

  • ahoj, my se snažili taky celkem dlouho, asi rok a půl, pořád jsem na to musela myslet. Mě pomohly bachovy kapky - doporučuju to tady každýmu :) Začala jsem je brát v září, po týdnu jsem zaznamenala lehkou změnu a po 3 týdnech jsem se cítila psychicky mnohem mnohem lépe. v listopadu poslední MS :)
    Pejsek taky není špatný nápad, my když si domů přinesli štěně, tak to byl zápřah jako blázen, je pravda, že na nic jinýho jsem nemyslela.
    Možná mi ještě pomohlo, že jsem si řekla, že na to prdim, do Vánoc to nechám a řešit nebudu a po novým roce se případně objednám k léčiteli a začnu to řešit s ním.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 230 otázek, kterým se dostalo 271 611 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist