do porodnice svoji vybavičku pro miminko?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #39869 14.4.2012 15:25

Ahojky chtěla jsem se zeptat teda spíše vás maminek na to jestli jste si do porodnice brali svoji vybavičku pro miminko nebo jste využili té co vám nabídla porodnice:-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Rodila jsem v Olomouci, plínky a ubrousky jsem musela mít svoje, ale oblečení na syna i košile pro sebe jsme dostávali erární a bylo to fajn. I když teda některý jejich dupačky mu byly hooooooooodně veliký a že Páťa nebyl zrovna drobeček :-D

  • Martasek8914.4.2012 15:33

    Co vše nabídli, to vše jsem brala jejich, nač brát ze svého ? :D Oblečení, pleny, ...

  • Ahojky. Mne teda porod teprve čeká, ale ze své výbavičky si do porodnice neberu nic....využiju toho co mi tam dají a jen nám pak taťka doveze oblečení na cestu domů :-)

  • já musela mít do porodnice pro mimčo svoje plíny a vlhčené ubrousky. Všechno ostatní jsem si brala erární v nemocnici. Syn byl uzvracený a už v porodnici jsem ho stále musela převlékat, a představa, že bych potom jela domů s mimčem a ještě s hromadou prádla na vyprání se mi vůbec nelíbila. Vzala jsem si i jejich noční košile pro sebe a jejich župan a i tak jsem si to chodila často měnit, protože jsem to měla neustále buď pozvracené od syna nebo ušpiněné od krve. Takže já jsem pro erární a do svého až na cestu domů. Proč si ještě přidelávat práci, s mimčem ji budeš mít i tka víc než dost.

  • Já si půjčovala na miminko věci v porodnici. své věci jsme měli až na cestu domů

  • Teď jsem zrovna byla navštívit kamarádku v porodnici, s sebou měla svoje věci, ale zezačátku jí vše dali. Prý ale třeba plínek a ubrousků dostala jen určitý počet, pro začátek, a pak už musela mít svoje. Další kamarádka mi potvrdila to samé, a to rodila v jiné porodnici. Navíc prý ty nemocniční nejsou tak dobré a kvalitní.

  • Jak už zde řekly holky, co dali, tak jsme využili..jen oblečení jsme měli problém - malý měl 2,2 kg, takže prcek a oblečení na něm plandalo, takže jsem to druhý den nevydržela a nechala si dovést bodyčko. Taky čepičku, rukavičky a bryndák jsem měla svoje, jinak dupajdy a ponožky jejich. Plenky a ubrousky jsem využila jejich - vydržely cca na 2 dny, pak svoje.

  • cudla15.4.2012 21:21

    mě teda ani nepřipadá moc hygienické mít v porodnici svoje oblečení na miminko.Představa jak tam mám poblinkané nebo počůrané či pokakané věci týden někde v tašce a ostatní maminky taky....no hrůza.Myslím,že i z těchto důvodů dávají porodnice oblečení pro mimi erární.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist