do aquaparku s dítětem, které je na antibiotikách

Otázku položila: Anonymní uživatelka #62814 3.7.2012 21:17

Milé maminky, mám dotaz... můj syn (3 roky) dostal v pátek antibiotika, protože měl nějaký zánět v krku, ale angina to ještě nebyla... horečky měl asi tři dny (asi do soboty). Naše paní doktorka nám dovolila, že hned jak opadnou teploty, že můžeme chodit ven jen se musíme vyvarovat sluníčku, Na zítra máme už dlouho domluvený aquapark s kamarádkama a ostatníma dětma... máte někdo zkušenost, když dítě dobírá anibiotika (mám je brát do pátku) že by mohlo nachvilku do vody?? Já vim, že je to hloupý dotaz, že normálně bych ten bazen odložila, ale tohle mu slibuju už dlouho a všichni ostatní jedou a mě je to moc líto, že on by nejel... děkuju T.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ty jsi blázen? ne, vážně to nemyslím zle, ale děcko hnedka hnát do bazénu, kde se bude honit blbnout, skákat.. to by mě zajímalo, co by ti na to řekla tvá pediatrička teda :-)))) já sama beru nyní antibiotika a sluníčku se vyhýbám a to mám malé dítě, takže ven chodit musíme, ale vyhledávám stín a chodíme až k večeru a to mi ještě dneska říkala lékarnice, že s antibiotiky vždy by měl být člověk vklidu.... je to nezodpovědné, když jsi mu to už slíbila, bral by to jako zradu, ale mě to přijde teda na hlavu padlé..

  • Já tedy nevím, ale vždy když jsem dobrala antibiotika měla od lékařky napsáno: 14 dní bez tělesné výchovy. J to z důvodu, aby se nemoc nevrátila.
    Podruhé antibiotika nemusí zabrat.

    Takže já bych dítě, které dobírá antibiotika určitě do bazénu nebrala a ani nikam, kde by běhalo a mohlo se unavit.

  • Určitě ne, zdraví prďoly je přednější než bazen. Pak se ještě vyřádí až až :)

  • Při antibiotikách se doporučuje klidový režim, takže 100% NE. Navíc jsou antibiotika, jak už všichni ví, docela záhul pro tělo, tak by nebyla na škodu po doléčení navíc i léčba probiotiky, protože se to může tvému dítku vrátit a může znova onemocnět. Takže za mě rozhodně nedoporučuju, je to docela dost rizikové a mohlo by se klidně stát, že by se mu nemoc vrátila nebo zhoršila, což asi určitě nechcete.

  • ahoj, taky bych rozhodně nejela. vymyslela bych něco exkluzivního na pak, až bude v pohodě, jako náhradu ;-).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist