dítě se zdravotním problémem-školka

Otázku položila: Anonymní uživatelka #48562 25.7.2012 12:11

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, zda jste se některá setkala s problémem při přijetí dítěte do školky, když mělo nějaký zdravotní problém. Syn musí pravidelně používat oční kapky a museli by mu je aplikovat i ve školce a co jsem se u nás ptala, tak nám skrz to budou přijetí do školky komplikovat a odsouvat na později a budou ho chtít mít ve školce na co nejkratší možnou dobu, když už vůbec.
S kapkami problém není, je schopný si o ně i sám říct, jen si to sám nenakape.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • kebabka25.7.2012 12:37

    Syn ve školce bral léky a nebyl s tím problém. Musela jsem mít potvrzení od lékaře, že je musí brát a že mu je smí ve školce dávat.

  • A.t.i25.7.2012 13:03

    Když jsme se hlásili poprvé my, tak měl syn alergii na bílkovinu kravského mléka, tudíž téměř nic z toho, co děti ve školce jí, nemohl. Když jsem to tehdy oznámila, tak se na to paní ředitelka netvářila, že s tím budou problémy.... A to na stránkách školky mají napsané, že žádné dietní opatření u dítěte není problém, že se snaží vyjít vždy vstříc. Nakonec mi syna nevzali. Naštěstí už tuto alergii nemá a letos už ho konečně přijali.

  • Asi by bylo dobré hledat v okolí školku, kde budou ochotní. Je to individuální. Z vlastní zkušenosti vím, že třeba ve větších městech, kde mají školky natřískané k prasknutí a hromadu žadatelů je to těžké, ne-li nemožné, ale třeba v menších obcích či na vesnicích v okolí, kde mají školku a není tolik dětí, bývají ochotnější přijmout i dítě s určitým omezením nebo režimem. A zrovna jen kapání kapiček není tak hrozné.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 741 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist