darování vajíček

Otázku položila: Anonymní uživatelka #44931 30.4.2011 13:11

prosím o zkušenosti s darováním vajíček v Libereckém kraji...
jak probíhá stimulace, jak dlouho trvá, jaká jsou rizika a podobně.. prostě co o tom kdo víte mi rposím napište, moc děkuji ;)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • první věc je, že musíš mít( ve většině center) vlastní geneticky zdravé dítě. Potom projdeš spoustou testů a pak procházíš stimulací, jako by jsi šla na IVF. Akorát s tím rozdílem, že to pro Tebe končí odběrem vajíček.
    Rizika to má, stejně jako všechno! Ohedně stimulace hrozí OHHS, ohledně punkce - je to výkon v celkové narkóze, která má samozřejmě rovněž svá rizika, punkce samotná - vím o holčině, které trefili při puknci cévu a měla pak v děloze velký hematom, který se samozřejmě vstřebá, ale už ej to krvácení, a nejhorší co by se mohlo stát je že v krajním případě je riziko toho, že přijdeš o vaječníky - tohle mi potvrdil osobně dr v CAR.
    Samozřejmě to zní teď asi hrozivě, ale u všeho jsou rizika - více či méně závažná. Většinou to samozřejmě probíhá s minimálními komplikacemi nebo dokonce žádnými, ale je dobré vědět, o co jde.
    Tvůj nápad darovat vajíčka je úžasný a pokud to děláš z důvodu pomoci a ne pouze finančního obohacení, smekám před Tebou klobouk!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist