co s dárky od bývalých přítelů

Otázku položila: Anonymní uživatelka #242274 6.1.2018 15:39

Holčiny, ráda bych slyšela názory ostatních lidí.
S novým rokem si začínám dělat pořádek v mnoha věcech a došla jsem k tomu, že je na čase se zbavit některých věcí z minulosti, abych mohla jít zas dál.
Mám doma (v krabici ve sklepě) věci, které mi byly kdysi darovány od tehdejších přítelů či jejich rodin, kamarádů, kteří kamarády být přestali, bývalých kolegů apod. Vesměs je to od lidí, kteří mi nějakým způsobem ublížili, ať už cíleně nebo shodou okolností. Jsou to věci, co mi nic neříkají, z bytu jsem je dala pryč, protože se mi tam s nimi dobře nežilo.
Říkám si, že by ještě mohly posloužit a udělat třeba někomu radost, tak že bych je darovala na dobročinné účely k internetovým aukcím. Já se jich tak zbavím, někomu mohou udělat radost a někde jinde zase pomůžou peníze z nich.
Jen si nejsem jistá, zda opravdu mohou přinést štěstí a radost novým majitelům, když já se jich chci zbavit z toho důvodu, že mi nic dobrého nepřipomínají.

  • 06.01.2018 16:53:07 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik6.1.2018 15:57

    Není jednodušší dát celou krabici ke kontejneru, on si to někdo vezme. A co s tím udělají je na nich. Nic bych si z toho nedělala a šla dál.

  • Jsou to jenom věci, které nemůžou za to, kdo je pořídil. Kdysi jsem od svého prvního kluka (bylo mi 16) dostala k narozeninám luxusní sadu uměleckých aquarelových pastelek. Přece ji nevyhodím jen pro, že dárce se se mnou rozešel (a byl to idiot, to je fakt )... Rozešli jsme se ve zlém, ale i tak s nimi kreslím dodnes (je mi 26) a současný partner ví, od koho je mám a nevadí mu to, respektive je mu to úplně jedno. Pokud jsou ty dárky nějaké zbytečnosti, klidně to vyhoď, ale dražších věcí je podle mě škoda. Když je člověk s rozchodem vyrovnaný, nějaké věc/dárky ho nerozhodí. ;-)

  • Já bych si to vzala zaplatim poštovné

  • interstellar7.1.2018 13:45

    Zkus dobročinné bazary, je jich spousta.

  • Dárky od prvního přítele mám dodnes (hrnek a tričko). V tričku dodnes spím a hrnek taky používám. Ale všechny věci od bývalého jsem musela dát pryč a bylo jich celkem dost. Většinou teda samý blbosti (plyšák, bačkory, pásek s mimoněm jako přezkou,...). Rozešli jsme se ve zlým a prostě jsem to musela všechno dát pryč, jinak bych neměla klid. Došlo to z jeho strany až ke stalkingu, kterej trval asi půl roku. Po roce a pár měsících se zabil na motorce. Takže když nemám vzpomínky na něj, je mi mnohem líp a konečně mám klid. Bavila jsem se o nechávání si věcí od bývalých se současným přítelem (je můj 3. a on měl přede mnou víc přítelkyň). Říkal, že se všeho musel okamžitě zbavit, taky u něj rozchody nedopadly dobře. Takže jestli se toho chceš zbavit, nic špatnýho na tom nevidím. A můžeš zkusit ty bazary nebo to dát někam na charitu, záleží, co to je. Ještě se to může někomu hodit :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist