co místo mýdla pro mimčo?

Otázku položila: petulinkaa13 20.5.2013 21:27

Holky,potrebuju poradit,misto praciho prasku a avivaze budu strouhat jelena,ale jde mi o to co nahradit misto mydla na koupani? poradite co mate osvedcenyho? díky moc

Moc všem dekuji,stejne mi neni jasny,kdyz jsou udelany avivaze a mydla a vse pro deti a stejne je to drazdi,clovek by rekl,že to maji vychytany a je to šetrnejsi a ono ne :-D

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Peto, tys používala i aviváž? a nebude stačit vysadit jen tu?
    jinak místo mýdla bud jen čistou vodu, nebo já malýmu do koupele přidávala od Alverde olejíček, co jde použít na koupání, masáže i natírání.
    na to praní můžeš zkusit mýdlovej sliz - nastrouhá s emýdlo s jelenem a smíchá se se sodou na praní. rozppouští se to všechnov horké vodě.

  • Já bych zkusila vynechala jen aviváž. Prášek bych nechala normálně.
    A mýdlo zkusila třeba jen jinou značku. V dnešní době je tak velký výběr, že něco vhodného musí existovat... minimálně v lékárně.

  • já prala v Lovele, pak jsem přešla na Persil dětský. Máchala jsem raději 2x, aviváž jsem nepoužívala, teď dávám občas místo aviváže ocet. Na začátku jsem měla na mytí flašku Hippu, ale krátce po načnutí jsme přešli na šetrnější mytí, buď jen čistá voda, nebo z lékárny Lypikar vhodný na problematickou atopickou pleť. mazali jsme po koupání slunečnicovým olejem z lékárny asi první dva měsíce, pak jsme na ty suché flíčky apod. dostali od doktora Excipial U Lipolotio. Excipialu jsou různé druhy, krém, mléko... Excipialem mažeme dosud a střídáme s A derma Exomega.

  • já mám dítě atopika a úplně bez problémů pereme v Dreft sensitive. Malého koupu v Linole a umývám mycím gelem z DM nebo Rossmanu (rossmann-je to přímo ta jejich dětská řada a stojí pár kaček a je opravdu šetrný), promazáváme buď Niveou, dobrý je Excipial a teď mám od Biodermy Atoderm (je drahý, ale zase vydrží hodně dlouho, je to velké balení). A pokud máš malé mimčo, tak na umývání zadečku stačí jen čistá voda, když to půjde vyhýbej se vhlčeným ubrouskům, to taky není nic moc. Ještě existuje místo mýdla Syndet, ale to už je na hodně problematickou pleť.

  • duramura21.5.2013 8:07

    my uz dlouho perem v normalnim prasku, ale pridavam machani navic :-) mydlovy sliz se mi teda moc neosvedcil :-( avivaz nepouzivame vubec, kdyztak, tak trochu octa
    ale jelen se da pouzivat i na myti mimca, ja ho tedy pouzivala. a staci mydlem umyt prece jen prdku a zbytek vodou...

  • Když nechceš žádné sprcháče na mytí mimča, tak bych umývala čistou vodou a semtam do vody přidala odvar z měsíčku nebo nějakých bylinek. Takhle jsem koupala ze začátku malého.

  • courage21.5.2013 13:41

    Místo aviváže používám ocet, ten by měl odstranit zbytky prášku z prádla a přidávám máchání navíc. Mýdlo nemusíš používat žádný, nic se nestane. Maximálně trochu namydlit prdelku. Jinak z mýdel mám dobrou zkušnost buď s Weledou, ale ta je hodně drahá nebo pak s Alverde z DM.

  • Agnes.S21.5.2013 21:39

    když to má krkua na hlavě, tak není přehřátá? Taky bych dala pozor na oblečení z jakých je materiálů, čepičky a taky podložka, na které lehává. Syn mi jednouš patně zareagoval na jakousi umělou tkaničku na čepičce, kterou měl zavázanou pod krkem a měl z toho potom olezlého půl obličeje :-( A zareagoval i na svetr, který měla babička na sobě, když si ho brala do náruče. Některé dítka jsou pořádné háklivky. Nakonec se mi osypal i z pleteného kompletku, který neměl na holém těle, jen se mu vykasal rukáv bodyčka a problém byl na světě. A to byla speciální dětská vlna. Od té doby hlídám i složení materiálu na oblečení, co má přímo na holém těle a jedině 100% bavlna.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 741 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist