co je hezčí jméno?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #368722 3.12.2016 10:21

Je lepší Nela nebo Nella? A je Aneta jako Anna? Ja Annu úplně nesnáším. Je lepší Adéla?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • terryk3.12.2016 10:38

    O Adele zde raději nemluv nahlas:-D jinak lepší není nic. Každému se líbí něco jiného. Sedněte si s partnerem a vyberte jméno, které se líbí vám. Nebo pokud tatínek nefunguje, pak vyber něco, co se líbí tobě. Však je to prosté:-)

  • Co je to za otázku? :-o
    Jestli Nela nebo Nella, tak za mě teda ani jedno. S Nelinkami se teď roztrhl pytel. Ale jinak jsme v Česku, takže Nela. Mně přijdou takové ty snahy o vyjímečnost v tomhle trošku úsměvný - při jméně Nella Procházková, Sofie Kovaříková nebo Lili Nováčková se musím trošku usmát :)
    Aneta a Anna jsou snad každé jméno jiné, jinak Aniček a Anetek a Adélek je hodně, ale líbí se mi celkem všechna.
    Jméno je na zvážení obou partnerů, mělo by se aspoň trošku hodit k příjmení, mělo by se líbit hlavně vám. Ptát se ostatních, jaké jméno je hezčí, je nesmysl. Je to jako by ses ptala jestli je lepší pivo nebo víno - to je snad na každém.

  • a proč by měla být Nela se dvěma L? Snad žijeme v Čechách, tak podle českého kalendáře..nechápu tu mánii ohledně Nicol, Cristine a podobně..
    Aneta je samožźřejmě uplně jiné jméno než Anna, já bych ještě třeba zvážila datum narození a datum, kdy bude mít svátek, aby to nebylo třeba dva týdny po sobě

  • slunickoL3.12.2016 10:28

    Asi úplně nechápu otázku. Záleží, jaké jméno chceš, jestli české nebo cizí - Nela, Nella - já bych se klonila spíš k Nele. Aneta není Anna, jsou to různý jména, ale je snad jasný, že nebudeš dávat jméno, které se ti nelíbí. Adélka je pěkný, ale doporučuju hledat tak dlouho, až najdete jméno, nad kterým nebudeš muset přemýšlet, jestli a jak se ti líbí. My máme nakonec Sabinku, i když původně jsme měli jména Adriana, Iveta, Simona, Adéla a mě se líbí Helena. Ale u každýho jsme měli nějaké výhrady, Sabinka to vyhrála na celé čáře :-)) Takže tak ....

  • Nelinek je teď jako bublinek v šampaňským. Jinak jsem zastáncem českých verzí. Takže pokud Nela, tak s jedním L. Vybrat si musíte vy dva. Sto lidí, sto názorů.

  • Rebeca3.12.2016 11:09

    Za mě rozhodně Nella. Ale pokud vybíráte jméno pro dítě, tak se dohodněte spíš vy doma, než se ptát cizích lidí na internetu. :)

  • Ahoj, musíš si sednout s partnerem, co vám oběma vyhovuje, půjde přes srdce. Budete takhle oslovovat své milované dítě, né psa nebo kočku (podle mě Nela-Nella je psí jméno, už několik pejskařů jsem slyšela takhle volat venku na své psy a omývalo mě). Nikdy bych nedala dítěti jméno, které by se nelíbilo partnerovi, prarodičům, známým se líbit nemusí a moc bych o tom s okolím a dalšími lidmi nediskutovala, protože známe lidi... "Takhle se jmenuje...bla bla bla.." Jak můžete dát tak divné/děsné/staromylské jméno?" Máme doma Mirečka, protože mě i manžovi to vyhovuje, přilnulo k srdci. O Aničce jsem uvažovali k holčičce :-D. Manžel zas nechce přijmout můj návrh a to je jméno, které bylo hned jako dvojka na mém seznamu. Adélka je krásné jméno, ale dál bych už seznam nerozšiřovala, pokud z toho má vyjít nějaký "vítěz" :-p, tak bych volila tu Adélku.

  • petulinkaa135.12.2016 20:04

    Aneta a Anna je uplne neco jineho,Anetka a Adelka.je krasny :-) hlavne ne Nella,Nela >:-[

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 612 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist