čím jste nechaly své dítě očkovat?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #26696 23.6.2013 22:42

Dnes nám jsou 2 měsíce a zítra jdeme k doktorce na hexavakcínu. Byl mi nabídnut i Synflorix, Prevenar 13 a Rotarix... a doktorka mi řekla, at se rozmyslím, na co chceme malou očkovat... Na co jste nechali svoje miminka očkovat?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak Synflorix a Prevenar je v podstatě jedno a to samé, jen v prevenaru je více účinných látek. Ten prevenar jsem naočkovat dala, protože hodně chodíme mezi lidi a tak je to riziko přenosu větší-no jako u všeho asi, ale u dětí to může mít horší následky. Rotarix jsem nedávala, a vlastně neznám nikoho kdo by ho nechal naočkovat, ikdyž výhody to asi má. Asi jako každý očkování má výhody a nevýhody, to je už ale na tobě co dáš, hodně mamin se bojí těch reakcí po očkování, malá po prevenaru neměla vůbec žádnou, a to se očkuje 3x. Ani začervenání po vpichu, ani teploty..

  • ahoj, ja jsem davlajen to, co je statem doporucen a povinne, prootze si myslim, ze je to jen tahani penez a navic se mnohdy stava, ze ockovani nastartuje problemy, jako treba prevenar. ale vidis, ze predelsa maminka ho zase dala. moje kamaradky ho daly a jejich deti maji porad problemxy s usima. takze za me jen ta klasika. mam dva kluky a ani jeden nebyl jeste nikdxy nemocny tuky tuk, a to jsou stale v rizikovem prostredi. doktor ti neporadi, oni za to maji prachy :-)

  • Taky jsme dávali jenom hexu. Přišlo mi to hrozně moc, dávat takovýmu miminečku dvě vakcíny najednou. A ještě jsem si říkala, že my jsme taky žádnej prevenar nedostali a přežili jsme to. A kdyby bylo potřeba, tak jde doočkovat i ve starším věku. Akorát by sis to musela asi hradit sama.

  • duramura24.6.2013 9:09

    my davali jen prevenar13. bohuzel nam do toho vlezla ABKM, takze male sme to museli odlozit. na rotaviry sme se vykaslali, mala je nekde (cert vi kde!) chytla uz v mesici a krom toho, ze ji to prave brutalne rozhodilo imunitu, tak vlastni prubeh byl brnkacka. tak sem se na to vykaslala. ale kamaradky mala je ted skoro ve 2 letech take nekde chytla a skoncila dehydratovana na kapackach :-( takze u druheho mimi necham dat oboje.

  • tak já místo povinné Hexy dávala Pediacel a z nepovinných nic.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 233 otázek, kterým se dostalo 271 621 odpovědí a 409 755 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist