chronický únavový syndrom? poraďte...

Otázku položila: Bývalá uživatelka #23410 4.5.2011 15:16

Ahoj holky, nesetkaly jste se někdy s chronickým únavovým syndromem? Začínám se bát, že se mě to týká...Momentálně jsem ve stavu vyčerpání a ta únava se už nedá nijak vyležet. Začlo to v důsledku mononukleózy a nechce se mě to pustit :-( Fyzickou aktivitu musím prozatím vypustit, procházky mě vyčerpávají, štítnou žlázu mám ale ok...Dnes jsem byla u dr. a navrhla mi návštěvu psychiatra, což se mě dotklo. Nemám pocit, že bych měla depresi, jen mi únava brání v jakékoliv aktivitě...Nemáte nějaký tip, jak s únavou zatočit? Klidně nějaké bylinky, cokoliv...Chceme s přítelem miminko a já se chci na něj cítit a být v pohodě....jen nevím jak na to...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, asi bych začala úpravu jídelníčku, zařadila do něj ryby a rozhodně bych nepodceňala vitamíny, ovoce a zeleninu. Hodně pít. Zkus to. Já byla na jaře hodně unavená, ale začala jsem brát vitamny a celkem bych řekla, že je to v pohodě. Tělo je ze zimy vyčerpané. HOdně štěstí.

  • Ahoj, mam ve svem okoli nekolik zen s touto diagnozou - od objektivnich problemu po lenochy zneuzivajici system. V nejhorsim pripade ta pani vydrzi fungovat dve hodiny a pak si musi jit lehnout. Samozrejme nepracuje. Jedna rodina se kvuli tomu rozhodla nemit deti, prave proto, ze by pani musela prestat pracovat, a to by si s ditetem nemohli dovolit. Ale myslim, ze nejaka aktivnejsi relaxace (kolo, plavani apod.) spolu s jidelnickem by mohla pomoci.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 228 otázek, kterým se dostalo 271 605 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist