chození ditěte po špičkách

Otázku položila: Bývalá uživatelka #15414 25.1.2012 13:04

Ahojky maminy, mám 14 měsíčního syna a chodí ( kolem nábytku ) stále pouze po špičkách. Tímto způsobem chodí cca 2 měsíce. Dnes jsme byli na cvičení a vystrašila mě cvičitelka, že je to hodně špatně. Doporučila mi masáže kotníku a stále přiklapávat nohu k podlaze. Boty rozhodně nedávat.Máte s tím nějakou zkušenost?? Díky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • objednala bych se přes jeho dětskou doktorku k neurologovi a na rehabilitaci, na nic bych nečekala. Opravdu to dobře není v tomto věku.

  • ahoj, tak dcera mi teda začla chodit hodně brzo, v necelých 7mi měsících kolem nábytku, a dostala domácí papučky skoro hnedka. v papučkách neměla takové tendence chodit po špičkách a na parketách nebo dlažbě ji to aspon tolik neklouzalo.
    ale asi je to jak kdo radí.
    jestli ale nemá syn zkrácené achillovky - na to potom cvičení (bolestivé,a le účinné), proto si stoupá jen na špičky, protože prostě nedosáhne tou patou dolů.

  • naše dcera má 13 měsíců a chodí stéjně a moje mudr mi řekla, mám dát bačkůrky s tvrdou patou. proč nedávat boty? tolerance nechodí je podle rehabilitační sestry do 15ti měsíců věku dítěte.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist