choditko

Otázku položila: inthense 22.3.2011 16:55

ahoj,memu synovi bude 7 mesicu a je pohybove nejak zrychleny.zacal si sam stoupat na nohy a hrozne ho bavi,kdyz ho drzim pod pazema chodit.zacal nejiste obchazet kolem nabytku,ale spis chce byt u me a abych s nim chodila ja.od kdy muzu pouzivat choditko?kdyz uz ma snahu chodit?
jo,nazory typu ze choditko je spatna vec slyset nepotrebuju :-)))

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já jsem zásadně poti chodítkům, takže ode mě doporučení neuslyšíš. Není dobré, když např. dítě ( je.li hodně popředu ) např. přeskočí jeden vývojový stupeň ( např si stoupá aniž by ještě sám seděl a sedal si ). Nevím jak je to u vás, ale rozhodně bych ho nepodporovala ve stupání ( jak píšeš držením pod pažema ...chodítka atp.)ty nožky strašně trpí

  • Pro děti se dělají i "aktivní" chodítka, která se používají, když se znova člověk učí chodit nebo je používají staří lidé.. Výhoda takového aktivnícho chodítka je, že s ním chodí dítě, až které na to opravdu má-není omezeno jen nábytkem, který musí obcházet, ale dovoluje mu jít i vlastním směrem nezávisle na jinou oporu..a opravdu při něm děti chodí, neodraží se různým možným a nemožným způsobem bleskurychle kdoví kam. My máme takové chodítko, kde je možnost i přibrždění koleček, aby třeba po lině neujíždělo a dítě se o chodítko mohlo postavit a vykročit.

  • Můj syn byl v chodítku od 6ti měsíců - se souhlasem pediatra, ale opravdu jen chvilku dopoledne a chvilku odpoledne, určitě ne hodinu v kuse. Taky si brzy stoupal, ale byl dost pevný v podstatě hned od narození.

  • Moje dcera se taky začala stavět na nohy v 7mi měsících. S chodítkem jsem to tenkrát neřešila. Ona sama chodila kolem nábytku a kam nemohla dojít tak na všechny 4 a doplazila se tam. Chodila ráda i za ruce. Zkus se zeptat i na názor svého pediatra, jestli to chodítko je opravdu vhodné.

  • a je takový problém se poradit s doktorem nebo fyzioterapeutem, jestli to je vhodné pro to konkrétní dítě?
    Musím se synem od narození cvičit Vojtovu metodu, spoustu "vychytávek" co jsou pro miminka jsme měli zakázáno používat, že se to konkrétně na naše dítě nehodí a spíš by mu to uškodilo než pomohlo.

  • No moje sesra chodila v chodítku okolo 10. měsíce :) jinak ti neporadím, vlastní zkušenosti začnu sbírat teprve někdy v listopadu :D

  • urcite by se choditko hodilo , moje sestrenka tam byla uz jako uplne mimco a i kdyz se nepohybovala tk tam sedela a sama casem prisla ze to vlastne jezdi a ze se dostane tam kam chce , urcite to neni spatna vec , a i kdyz to nechces slyset tk to pry skodi noham coz mi pripada jako blbost myslim ze to tomu diteti pomuze a urcite bych nevahala zacit :))

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist