cestování s miminkem

Otázku položila: Bývalá uživatelka #39461 22.11.2012 19:40

Ahoj, prosím o radu, je vhodné nebo nevhodné cestovat s malinkym miminkem cca 7 - 14 dní na chalupu? Mimi čekám, ale bavili jsme se s přítelem, že bychom na vánoce jeli za rodičema na chajdu, ale nevíme jestli se to může nebo ne? Když by mimi mělo jen pár dnů?

Ď. za rady

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky, malý se narodil na Vánoce. Máme chalupu na horách a chtěli jsme tam také, ptala jsem se raději mojí mudr. a ta mi doporučila, abychom byli aspoň šestinedělí doma, aby byl malý v klidu, ve svém prostředí. Na návštěvu k mým rodičům, kteří bydlí ve stejném městě jsme chodili ale skoro každý den. Pak jsme jezdili už skoro každý víkend.

  • Tak záleží jak je ta chalupa vybavená. Pokud je to standardní vybavení jako v moderní době (voda, teplo, klid), tak bych jela. Já jela poprvé k našim s malým, když mu bylo 7 dní, na týden, je to 150 km. Pak zase zpátky domů na 2 týdny a pak zas ek našim, jezdíme takhle skoro pořád s různě dlouhými intervaly. Malej tam má své pohodlí, postýlku, hračky a nevadí mu to. A já si aspoň oddychnu, když mi někdo pořádně pomůže a v šestinedělí jsem byla ráda, že někdo uvařil a obstaral úklid atd. :-)

  • U syna jsme poprvé mimo domov jeli po šestinedělí, s dcerou jsme k mým rodičům (220km) jeli na týden, když měla měsíc. A zvládla to naprosto v pohodě.

  • my jsme byli pod stanem když malému byl měsíc, bylo to v létě a bylo teplo, spali jsme dvě nebo tři noci venku a bylo to v pohodě. záleží jak je chata vybavená, hlavně aby tam nebyla zima. mýmu miminku to bylo jedno kde je, hlavně když měl prsa k dispozici a čistej zadek.

  • Dle mojí doktorky je šestinedělí spíš pro maminky, než miminka... Miminko může mezi lidi už od porodu, ale maminka po porodu potřebuje čas na zotavenou a zvyknutí si na novou situaci, která nastala... takže pokud Ty se budeš cítit v pohodě, tak bych na chatu jela...

  • Martasek8922.11.2012 20:04

    Já cestovala s malou, když měla měsíc, bylo ale léto. S tak malým mimčem, natož v zimě, bych to já nedělala.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 744 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist