časté močení v noci

Otázku položila: Bývalá uživatelka #27874 5.3.2012 16:12

Ahoj Holky,

mám problém. V noci chodím často na záchod, v noci prostě se probudím a musím jít na wc i když není v podstatě "s čím". A to je za noc třeba 10x. Dříve jsem více pila čistou vodu, abych zhubla, což se stalo, ale těď už to tak nepřeháním. Snažím se teď na noc vůbec nepít, ale bohužel i to nepomahá. Dříve jsem v noci na wc nechodila vůbec a když jsem hodně pila chodila jsem tak 1-2x za noc.
Myslíte, že mám jen nachlazené ledviny a nebo močový měchýř a nebo je to něco jiného? A myslíte si, že si mám raději zajít k lékaři? :-(
Děkuj

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj,
    doporučila bych si třeba 1-2 dny psát kolik přes den vypiješ a čeho (sladká minerálka, voda, čaj, káva,atd..) s časem (popř. čas posledního pití před spaním) pak posledovat kolikrát za noc ´jsi musela vstávat. Po tom se na ten papír druhý den podívat a zhodnotit. (káva podporuje odvodňování, atd.) Popř. si vzít lístek k lékaři.

    Pokud nemáš bolesti při močení, či časté močeni, při nezvětšeném množství moče za celý den. Tak to zánět močových cest zřejmě nebude. Navíc často se stává, že při ssilnějším zánětu je retence moče (čl. se nemůže vymočit).

    Mohlo by se jednat i o jiné choroby, ale to vše záleží na pitném režimu, množství moče za 24 hodin, atd.. :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 741 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist