bušení srdce, třes, nevolnost

Otázku položila: Bývalá uživatelka #81241 2.12.2014 20:39

Zdravím všechny, mám jistý zdravotní problém a už fakt nevím, co s ním. Dost často se mi stává, že když jsem v klidu (můžu být ale i v pohybu, v nějaké činnosti), že mi začne strašně rychle bušit srdce, až mám pocit, že mi ,,probuší ven" z hrudníku. Mívám to i ve spánku. Dost často se mi po tom bušení začnou třást ruce i nohy, občas mám i pocit nevolnosti. Na EKG jsem byla, to nic neprokázalo, doktorka mě poslala ještě na Holtera, ale ten taky nic neukázal, ačkoliv jsme během vyšetření měla silné bušení a dušnost, kterou k tomu občas také mívám. Zatím jsem na to zkusila GS Anxiolan, který by měl pomoct na deprese a úzkosti (podle doktorky ten problém mám kvůli psychice), je fakt, že ten GS zabírá, ale i když ho mám, tak se tomu bušení srdce nevyhnu. Zkoušela jsem svižné procházky, lehčí cviky (byl mi doporučen pohyb, ale ten jsem měla), a i během těch procházek jsem to bušení srdce měla. Snažím se být v klidu a přejít to, když ty problémy nastanou, ale občas mi to prostě nejde. Má s tím někdo tady zkušenosti, popř. ví, co na to zabírá? Díky moc za každou radu.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • čauky,
    měla jsem dost dlouho podobné problémy a doktoři si mě přehazovali jako horkou bramboru.. měla jsem vysoký tlak- zrychlený tep, někdy i kolem 140/minutu, ty pocity jsou hrozné, znám to.. až po čase mi zjistili, že jsem měla totálně zablokovanou krční páteř (spadla jsem na snowboardu, ale nepřikláněla jsem tomu žádnou váhu).. tak jsem brala léky na tlak a na bušení srdce, chodila na x rehabek a jak povolil krk, tak odešly i problémy.. To je má zkušenost.

  • Urtica2.12.2014 21:42

    Ahoj, já tohle mívám opravdu od psychiky, většinou se mi tím hlásí panická ataka.

  • Já to mám taky, i když ne tak silně, jak popisuje - žádná třesavka naštěstí. Ale kolikrát mám pocit, že dostávám infarkt. Začne mě hrozně píchat na hrudi, nemůžu se pořádně nadechnout. Taky jsem byla na ta vyšetření a nic. Říkali, že to může být buď přiskřípnutí nějakého nervu, který způsobí tu bolest, nebo jednoduše psychika. A nazdar, nic víc, vypořádej se s tím sama. Jenže i když jsem v absolutním klidu a ležím, tak se mi to zničehonic stane :( Taky nevím, co s tím...

  • sono22.12.2014 22:03

    Mávam, ale už si nepamätám kedy naposledy. Určite to je psychika. Určite sa vtedy na to nesustred, proste to nerieš, pusti si hudbu, niečím sa zamestnaj. Podľa mňa by bol lepší taký neurol, alebo niečo ja som teda nikdy nič nezobrala. Ja som sa teda niekedy trápila v posteli aj dve hosiny čo mi tak tĺklo srdce.keď je to len toto to zvládneš. Hlavne sa neuc na žiadne lieky, to prejde:-)

  • Nech si udělat rozbor krve, jestli máš dost železa - může to být tím, samozřejmě taky nemusí, ale za jeden odběr krve to určitě stojí ;-)

  • A co treba problem se stitnou zlazou? Ja kdyz chodim do poradny, tak se me na tres vzdycky pta a diva se mi na ruce..

  • Taky jsem to kdysi měla, byla jsem na EKG, měla jsem Holtera a všechno bylo v pořádku. Nakonec doktor usoudil, že to může být buď horší psychikou, nebo ještě pubertou (vím, že se mi to párkrát stalo mezi 12. a 15. rokem, ale nejvíc kolem 16ti let. Anebo to můžu mít od páteře - je pravda, že jsem v té době měla i docela problémy s bolestí krční páteře. Bolela mě často i hlava a to taky souviselo s páteří. Chodila jsem několikrát na rehabilitace, pak to bylo chvíli lepší a zase se to vrátilo. Problémy se zády a bolestí hlavy mám do dneška ale bušení srdce ustalo.. tak nevím, čím to mohlo nakonec být. Doufám, že se ti to taky časem srovná samo a nebudeš muset lítat po doktorech, kteří ti stejně nic neřeknou...

  • nikolette3.12.2014 15:56

    Já jsem tohle měla když jsem byla nemocná se štítnou žlázou... Jsou to typické příznaky, bušení srdce a třes rukou bylo vždy první na co se mě ptali :) Taky k tomu patří ten stav nevolnosti... Skus zajít na endokrinoligii :)

  • Vranovska20.7.2021 17:29

    Jak si udržovat srdce zdravé a v kondici? Dost se snažím si držet zdravě jídelníček. Mohu však dělat ještě něco víc?

  • Melkovazuza22.7.2021 1:31

    Například vysoký tlak je velkým nepřítelem srdce. Proto jsem se snažila tlak srovnat přírodně. Nechala jsem si jen vozit přírodní enzym Serrapeptaza, který dokáže čistit cévy od krevních sraženin

  • Vranovska24.7.2021 8:39

    Odkud jste si ho nechala vozit? A to užíváte nějak pravidelně?

  • Melkovazuza26.7.2021 0:37

    To bylo obrazně řečeno nechávám vozit, objednávám si ho z internetu https://enerex-vitaminy.cz/serrapeptaza/11-serrapeptaza-120-000-u-12030-kps-628557501285.html Je lepší ho pravidelně užívat, dávám si jednu tabletu ráno a jednu večer. Sama si potom můžete sledovat tlak s tím, jak se bude lepšit.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist