brnění prstů a jazyka

Otázku položila: Anonymní uživatelka #269400 12.9.2019 15:37

Dobrý den,
prosím o pomoc, radu, zkušenost.
Můj kamarád měl před 3 měsíci "záchvat" - špatně se mu dýchalo a mluvilo, brněl ho jazyk, kroutily se mu prsty u rukou i nohou. Byl převezen do nemocnice, kde mu udělali základní vyšetření ekg atd. a vše v pořádku. Byl poslán domů a doporučen na další vyšetření, s tím, že má odpočívat. Po absolvování dalších vyšetření - na cukrovku, latentní tetanii, případnou nemoc od klíštěte, srdce, látky v těle a minerály, ledviny.. a další mu nebylo nic zjištěno všechno v podstatě v pořádku. Jediné doporučení užívat horčík, který bere zatím 14 dní. Tím bylo léčení doktory uzavřeno..
Problém ale zůstal. "Záchvat" se opakuje.. někdy jednou za týden, jednou za pár dní nebo je také 14 dní klid. Vždy má stejný průběh - zničeho nic začne brnět jazyk a ruce, někdy se přidá bolest hlavy, jindy zhorší dýchání.. Občas pomůže spánek, jindy to trvá pár dní. Zvláštní je, že to přijde náhle - v práci, nebo když jen tak sedí venku, je to nevyzpytatelné a opravdu omezující...
Nemáte někdo podobnou zkušenost a radu? Jsme bezradní.. Děkuju

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • A co treba tetanie. Mamka ma tyhle zachvaty (ono to opravdu vypadá jak infarkt pomalu), přivolany lékař pichne horcik a stav se zlepší.

  • Upřímně bych se také přikláněla k té tetánii, pokud nejsou výsledky, tak bych to nehodnotila. Tetánie je záludná mrcha, sama ji mám, i moje dcera a sviňárna nehorázná. Nejhorší je, že to vlastně nic není a pomůže jen změnit životosprávu a užívat hořčík. Mně osobně po záchvatu pomáhá jedině spánek, nic jiného, ani užít magnésko nic extra, jen uleví, jinak pouze tma a klídeček. Pravdou je, že moje záchvaty jsou dosti mírné, oproti vašemu kamarádovi, ale pocit vždycky jako na umření.
    Taky se mnohdy mohou střídat lepší a horší období, tak uvidíte jak se to bude vyvíjet. Ono, pokud by se nakonec potvrdila tetánie, pak je to pořád ta lepší varianta, není příjemná, ale dá se s tím žít.
    Popřeju tedy mnoho štestí, hlavně, by to nebylo nic vážného.
    A ještě k magnésku, nejlepší je Magnosolv, pak střídat s Magne B6. Tatová ta obyčejná magnésia jsou pro tetanika úplně k ničemu, mám vyzkoušeno, je to slabé!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist