blinkání novorozence a otáčení hlavičky jen na jednu stranu

Otázku položila: Bývalá uživatelka #16515 30.5.2011 18:36

Ahoj Holky, měla bych dotaz, když nakojím tak se malá občas poblinká, někdy si jen trochu ublinkne někdy toho je víc ale když se pozvrací víc je nutné mimčo ještě dokojit nebo už ne?

Další dotaz mám ohledně otáčení hlavičky jen na jednu stranu, je nám teprve 9 dní ale sleduju že malá otáčí hlavičku skoro pořád jen doprava, nevíte co s tím, ve čtvrtek jdeme do poradny tak bych to tam s dr ještě probrala.

díky za reakce

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • pokud ublinkává a neubívá na váze.. neměl by to být problém, ale existuje pro kojící děti nutriton mrkni na to.. my máme nutrilon AR a fakt to pomáhá. Jinak podle mě je ještě mimi malinké a to, že se otáčí ještě asi není problém to fakt nevím to bych kecala.. ale mě se prcek taky radši obrací na jednu stranu.. obrací se teda i na druhou, ale prostě bych řekla, že jednu stranu preferuje více

  • Malou musíš polohovat, aby ti hlavu takto neotáčela. Po každém kojení ji otoč na druhou stranu, pokud ti hlavičku bude strakt zpátky, podlož jí plenkou, aby jí to nešlo. Pokud na to nedáš pozor, bude mít šišatou hlavu. A že to některé děti dokážou mít hodně. Malý mi také hodně zvracel. Žádné speciální mléko jsem neměla, kojila jsem. Ale pokud by se jednalo o reflux, asi byste museli začít používat speciální mléko, jak píše Ála. To by ti měla říct doktorka. Malého jsem po zvracení nedokojovala, přibýval na váze. A jak dáváš malou spát? Na záda nebo na bok? Bok je asi lepší, lépe se polohuje i hlavička :o)

  • syn taky ublinkával, tak jsem mu do postýlky pořídila zvýšený klín a bylo to o dost lepší

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist