bezpecnost doma

Otázku položila: inthense 18.5.2011 10:07

ahoj,chystam se zabezpecit byt,ale nejak si nevim rady se suplikama.prodavaji rohove-kdyz stoji supliky samostatne,ale jak mam zabezpecit supliky napriklad v lince?to jsou pak pomucky,ktere se davaji dovnitr,ale jak otevru suplik ja? a opravdu ani sikovne dite si s tim neporadi?zda se mi to vsechno tak jednoduse otevrit-ty jistice myslim.diky .-)) a pripadne namety co jeste zabezpecit uvitam :-))))

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • třeba já šuplíky ani jiný nábytek nijak nezabezpečovala...od malička jsem jí učila, že to prostě nesmí a nedělala to nikdy...jediné co měla byly ty chrániče na rohy od stolu aby se neprašla jinak nic...myslim si, že se to dá naučit...ale je jasný, že jak to dítě necháš jednou aby se kouklo tak to bude dělat pořád...pro mě to jsou vyhozené peníze, když se to dá naučit...

  • ahoj, možnost naopak děti nechat nakouknout do šuplíků a do linky také není špatná. Když šuplíky svážeš provázkem, najdou způsob, jak jej rozvázat. Prostě umí nám nepředstavitelným způsobem zdolat nezdolatelné. Dítě používá ruce, zatímco dospělí člověk mozek... Po chvilce rámusu kdy vyhází hrnce, kterým se beztak nic nemůže stát, byde klid, jen trochu nepořádku. Jediný pozor bych dala na okraje stolu a max. zabezpečila vydličky a nože.

    PS: zkušenost s malou neteří, vždycky všechno vyházela a když se to hned uklidilo byla tam za chvilku zase. Zatímco když vyházela hrnce a nikdo si jí nevšímal (no z pozarohu jsme ji pozorovali), tak ji to celkem rychle přestalo bavit. Jo a když jí ty hrnce začaly venku vadit, protože se přes ně nemohla dostat, je začala sama uklízet :)

  • vím,je to sice taková starší rada,ale co ja si pamatuju když se narodil bracha a pak segra,tak mamka si ty supliky zavazala,jako kdyz mas treba dva tri supliky nad sebou tak si dala pod supliky nakej provazek nebo takneco a byli svazany k sobe :-)

  • Ahojky,my máme v lince zábrany,co se montuje jeden díl na linku a druhý na šuplík,otevřeš to tak,že povytáhneš šuplík a zmáčkneš.Kupovali jsme je v akci v Lidlu,ale mají je i v Ikee.Jsou ještě jedny,které se dávají také dovnitř,ale ne na bok a ty nejsou dobré.Ty mají v Intersparu.Ale fakt je nedoporučuju.Jsou dobré na jednodveřovou skříňku,ale na ni se dají použít jiné zábrany.Pak máme ještě zabezpečené skříňky,kam nechceme aby malá lezla.Je jí přes rok a půl a zatím si s tím neporadí,jediné,na co přišla byly suché zipy.Máme zabezpečený i odpadkový koš,ten taky láká.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist