bezdětná ...

Otázku položila: Anonymní uživatelka #46269 9.8.2012 15:53

Zdravím všechny, mám problém, se kterým nevím, jak dál. Nemůžu mít sama děti, jsem po odstranění obou vejcovodů. Na IVF jsem byla 3x a bezuspěšně. Nikdo, kromě partnera o tom nikdo neví, co mám za sebou. Na další IVF nemáme peníze a tak nejak ani sílu :-( I když bych si miminko moooc přála.Chtěla bych asi začít připravovat okolí na to ,že nemůžu mít děti, ale nechci, aby mě litovali. tak nevím,jak na to..příjdu si bezradná...poradíte někdo??

Holky,děkuji...vezmu si z toho od každé něco..možná časem zkusím ten nativ,jak rika kolotoc a než se dám trochu psychicky dohromady,tak budu říkat,že zatím děti neřeším.nejhorší je okolí,když vám to připomínají,že už bysme měli mít děti,a proč už je nemáme,že věk utíká atd...chjo :-( ještě jednou díky za vaše názory.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jsi v těžké situaci :-(. Co takhle prostě pravdu. Prostě řekni tohle a tohle máme za sebou, jsme unavení, zklamaní, nemáme energii, potřebujeme odpočinek, relax a ze všeho nejmíň potřebujeme lítost. Bojujeme s tím, snažíme se a vy jste naši nejbližší, tak chceme, abyste věděli, jak to je, ale nelitujte nás, radši nás podpořte jak umíte....Já myslím, že se Ti strašně uleví, až řekneš jak to je. Hodně štěstí a sil, ať to co nejmíň bolí. Třeba vás blízcí podpoří a pomůžou najít ztracenou energii, třeba to bude uplně naopak než očekáváš. Drž se!

  • Asi bych se svěřila mamce, ale jinak bych to neřešila... a když se začnou ptát, nějak normálně bych odpověděla a nedělala z toho bůh ví co a nevyprávěla bych, co sis prožila, pokud opravdu nechceš, aby tě litovali (což chápu, když mě někdo lituje, je mi ještě hůř).
    Ale hlavně jsem chtěla napsat, že mě mrzí co tě potkalo, ale i bez dětí se dá žít plnohodnotný život, má to své výhody, i když bude chvíli trvat, než je uvidíš ;) A pokud opravdu moc toužíte po dětátku, můžete zkusit adopci ;)
    Ale věř mi, nejsi jediná koho tohle potkalo, mám kamarádku, která je na tom podobně jako ty, ale vzdali to už před lety, byla na prášky, ale ted si s manželem užívají život, cestují, baví se a jsou štastní :)

  • Netusim, jak se s tim smirit a ani jak to povedet okoli.....ale zkusim te trochu povzbudit. Moje dobra kamaradka ma oba dva vejcovody nepruchodne (sice je ma, ale nepruchodne) - prirozene by nikdy neotehotnela. Celkem 6 let resili lekari jejich neplodnost a absolvovali i 2x IVF. Uz se hrozne bala, ze to 3 IVF nevyjde, ale nez tam sla, tak se lecila asi rok na imunologii, kde ji nasli nejaky problem...a ted ma krasneho mesicniho chlapecka.

    Asi je nejaky duvod, proc se to nechce udrzet, zkus tohle poresit s lekarem a na IVF zatim nemysli. Nerada vidim, kdyz se nekdo vzdava, i kdyz je jeste sance to zvratit ;-) . Dnes se delaji i nativy a minimalni stimulace, takze to nemusi byt ani tak drahe, pokud teda vse ostatni funguje jak ma...(myslim vajecniky)...pred 2 lety to stalo kolem 10.000,- jako samoplatce. Samozrejme, ze bez mrazeni, lepsich leku, prodlouzene kultivace apod. Pokud ti netahne na 50, tak to jeste zkus....;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist