balet

Otázku položila: Anonymní uživatelka #40397 21.9.2011 22:00

Holky, přihlásila jste některá vašeho syna do baletu, a v kolika letech? Je spokojen, líbí se mu tento pohybový styl?

děkuji holky, jsem ráda, že jste se zastavily a jsem moc ráda za vaše názory. probereme to a mrkneme se ještě na další možnosti.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • tak vyloženě do baletu bych ho nedala, do nějakých sportovek nebo sokola klidně, spíš aby v tom bylo od každého trochu než vyloženě tak vyhraněný styl, jak by to bylo dál bych nechala na něm a jeho talentu

  • Já myslím, že to není nic proti ničemu. Je to kluk, no a co. Jak si psala, zezačátku stejně jde spíš o pohybovou průpravu a držení těla, která se mu neztratí. Určitě je tam nebudou odmalička hned lámat, takže i o té nezdravosti bych pochybovala. Jistě pokud se to dělá profesionálně, pak je to velmi náročné i pro zdraví... ale to každý sport. A pokud se mu tam nebude líbit, tak vždycky toho může nechat. Nikde není psané, že když začne chodit do baletu, tak u toho vydrží. Můžu přejít k jinému druhu tance (kde se mu bude pohybová průprava hodit) nebo ke sportu. U malých dětí je střídání koníčků a hledání se naprosto normální. Víc asi zaleží na tom, jaký postoj k tomu zaujmete vy, rodiče.

  • Simone22.9.2011 11:57

    Holky, já myslím, že vy, co doporučujete nedávat na balet, protože to není pro kluky, jste trochu mimo. Já bych k tomu řekla tohle: balet proč ne, ale musí ho to bavit. A je jedno, zda je to kluk nebo holka, balet nemusí být zženštilý. Naopak ty moderní verze baletu jsou hodně mužné pro chlapy. Sama jsem baletka, tak vím, o čem mluvím. Navíc balet je základ nejen pro tanec, ale pro různé sporty, například bojové nebo pro sportovní gymnastiku. Takže pokud chlapec chce a bude ho to bavit, určitě se baletu nebojte. Koneckonců se pak může přeorientovat na jiný druh tance nebo sportu a baletní průprava se mu pak bude hodit.
    Další věc jsou tělesné predispozice: balet tělo ničí jen v případě, kdy nejste k tomu tělesně stavění. Takže pokud je někdo dřevo, na balet se nehodí. Pokud je ale dítě ohebné, balet mu rozhodně neublíží - chlapcům pak vůbec ne.
    Omlouvám se všem, kterých se dotknu, ale v dnešní době psát, že pro kluky se hodí spíš fočus, mi přijde fakt retro.

  • full.avl22.9.2011 19:52

    Sice to není zrovna můj šálek kávy, ale tak proč ne? Vždyť se prcek na to v dalších letech může zklidem vybodnout, pokud ho to bavit nebude. Rozhodně bych dítě do NIČEHO NENUTILA. Tedy až na učení vě škole ! :-) Přeci jen nemůžeme naše děti tlačit do něčeho co se líbí nám a byl např. náš sen když jsme byly malý haranti :-D

  • já si myslím že balet není nic pro kluky.. také bych ho tam nedala. Podle mě tohle si chlapec musí rozhodnout sám... pro klučinu spíš fotbal, nebo když už nějaký tanec tak nějaký moderní crew nebo něco takového. Balet není moc mužný a pokud ze syna nechcete mít bábovku tak ho tam nedávejte :)

  • kluk na balet nee, hokej, volejbal nebo basket..;) pokud se k tomu nenarodil, tak ne.:)

  • ja bych sveho syna rozhodne do baletu neprihlasila uz z toho duvodu ze by tam byl jedinny kluk,nevim jak u vas ale u nas urcite.

  • No nevim, ale jestli po tom sám vyloženě neprahne a není na balet vyloženě nadaný, tak bych ho tam také nedávala. Myslím, že je to pro holky...ano jsou i kluci a posléze chlapi baletáci, ale promin...myslíš, že už toho zůstane? Kanarádi pak z něho budou mít srandu.. A on balet jako takový není uplně zdravý sport, pokud se opravdu pilně trénuje. Dala bych ho jinam, sport ano...ale nějaký u kterého se vyblbne a nebude poskakovat ladně na špičkách :o)) On sám musí časem přijít na to, jaký sport ho bude bavit.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist