averze na tchýni- jak to máte vy...

Otázku položila: Anonymní uživatelka #47908 24.5.2012 12:05

potřebuju poradit, nebo spíše mě zajímá jak to vy, mile ženy máte s tchýní ?? já mám totiž neuvěřitelnou averzi, kt. se neumím zbavit... bydlíme vedle sebe (bohužel), na návštěvy si nechodíme, nerozumíme si, časem se naše komunikace změnila už jen na pozdrav a řekneme si to důležité, nic víc (prostě dá se říci, že spolu nekomunikujeme skoro vůbec). ještě dodám, že manžel také nemá dobrý vztah s jeho matkou, tak se také jen zdraví. nikdy mi nic zásadního neudělala, jen prostě se s ní nedá bavit, protože si vymýšlí... naše dítě někdy ani nepozdraví, nepromluví, nic... je to dobrá herečka, takže když třeba slavíme narozeniny, tak se strašně přetvařuje a najednou na malou mluví, atd....vídáme se tedy jen na těch narozeninách, jinač ji vidím třeba z okna, nebo se potkáme na cestě... malé dají peníze k narozeninám, na svátek, ale za celou dobu od nich nedostala žádnou hračku, zájem nějaký extra není ani od tchána, jako těhotné se mě nikdy na nic nezeptali, když přišli na návštěvu, tak je nenapadlo malé přinést ani blbý banán... prostě mentalita hrozná, je to mladá ženská, ale chováním a názory na 70 let - vůbec si s ní nerozumím a mám pocit, že horší tchýni jsem už mít nemohla...sice opravdu do ničeho nám nekecá, vůbec se o nás nestará, ale i přesto mám averzi a nemůžu ji ani vidět.. prosím, jak to máte vy ?? děkuji a neberte mě jako potvoru, i když to možná tak vypadá z toho, co píšu...nejradši bych se odstěhovala někam daleko a s manželovými rodiči nebyla v kontaktu vůbec, i když tchán zas tak špatný není....a nutno říci, že má i další vnoučata, kt. když je ji švagrová nenaservíruje (to jest nedoveze), tak za nimi nepřijedou ani na návštěvu !

dííííííííííky holky !! teď už vím, že jsou i horší..... :-))))

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • a víš, že já bych takovou tchýni brala všema deseti? Měla jsem daleko horší, všechno věděla nejlíp, všude byla, já podle ní neuměla ani uvařit, malého mi chtěla sebrat, že mám jít do práce a ona ho bude vychovávat (to mi oznámila jen tak mezi řečí). Na návštěvy jezdila bez pozvání a ještě jsme ani nevěděli na jak dlouho, domů mám chodila jak se jí zlíbilo (měla klíč od syna, který neměl odvahu jí ho sebrat). S jejím synem už naštěstí nejsem, ji vidím na návštěvě vnuka 3x do roka a úplně mi to stačí. Chovám se k ní slušně, bavit se s ní nemám o čem, tak mlčím a pouze odpovídám na její dotazy. Sama bych jí tak akorát odpověděla na pozdrav, ale před malým se držím, abych o ní nebo jí nic špatného neřekla. S vnukem si splní "povinné" návštěvy, aby ji rodina nepomlouvala a tímt o hasne. Taky nějaký extra zájem není. V podstatě mit o tak i vyhovuje.

  • Souhlasím s uživatelkou 45174. Buď ráda za takovou tchýni. Ony totiž opravdu nejhorší jsou ty nejchytřejší, co se do všeho motají a všechno musí být podle jejich představ. A ještě k tomu tyhle typy se chtějí často scházet, chodí často na návštěvy, zve na obědy - a běda odmítnout! a když se jí týden neozveš tak je peklo...
    Klíč od bytu? Cha! Ta moje tchýně ho taky měla a já z toho byla na prášky. Vyměnili jsme zámek a od té doby "nebyl nějak čas" udělat navíc ten její a tímto stylem se nám aspoň trochu ulevilo.
    No prostě, budu se opakovat: Buď ráda za takovou tchýni, co se nestará

  • No jak to chodí u nás. Bydlíme v jednom domě. my máme - nebo spíš budeme mít přízemí, zatím ho s námi obývá staříček - manželův děda. no ložnici máme zatím nahoře v patře, kde bydlí tchánojci. Tchýně je úžasná. do ničeho se nám neprdolí, ale ráda pomůže, když chceme. my se jim taky do ničeho nepleteme, ale když potřebují pomoc, jsme tady pro ně :) máme 15m holčičku, která babičku i dědu miluje :) ráda nám ji hlídá, když potřebujem. ted cekáme druheho prcka. no tchyne je pro mě druhá maminka. moje mamča nedávno zemřela, tak jsem moc ráda, že tchýni mám. je úžasná, stejne jako tchán a manžel. a nedovedu si představit, že bychom nezili s nimi v jednom dome. máme se vzájemne rádi :)

  • Ahoj.
    Já takovou neměla tchýni, ale tchána.
    Na oznámení, že čekáme miminko nijak nereagoval. Když jsem byla v osmém měsíci a seděla na zahradě. Tak se mě zeptal jestli bych místo sezení nechtěla alespoň posekat trávu. Máme ohromnou zahradu a benzínovou sekačku bez pojezdu. Takže z toho tahání bych tak akorát porodila. Do porodnice za mnou nepřišel a jen vzkázal po manželovi, že blahopřeje. Po příjezdu z porodnice se na malého ani nepřišel podívat a když jsme se asi 14 dní po porodu zdrželi u mých rodičů. Tak volal mé mámě a nadával jí do telefonu, že mám být s miminem doma, že s ním nikam nemám chodit, že od toho je přeci šestinedělí. K jeho smůle mám s mámou stejný hlas a tak za celých 45 minut hovoru po telefonu nepoznal, že jsem to já. Navíc byl i opilý a tak vedl spíš jen monolog a celou dobu dokola. Bydlel s námi v baráku a na malého se přišel podívat po třech měsících. A to mi ještě vynadal, že jsem ho mohla přinést já. Mohla, ale do zakouřené místnosti mimino tahat nebudu.
    Když jsme nebyli doma, chodil nám dokonce do bytu a prohledával ho. Dětem nedával nic ani k narozeninám, k Vánocům a svátky ignoroval. Tchán už něco přes rok nežije a vím, že o mrtvých se má mluvit jen v dobrém. Ale u něj bohužel nemůžu říct nic dobrého. Tchýně byla na druhou stranu skvělá a každému by se rozdala, ale bohužel také zemřela 14 dní před tchánem.
    Takže já mám takovéto zkušenosti. Všude je něco a pokud padneš na dobré tchánovce je to zázrak.

  • petulinkaa1324.5.2012 16:52

    Tak ja ohledne tchyne si nemůžu stěžovat :-) vychazime spolu suprove,nedavno zrovna u nas byla asi 14 dni a ja se ještě tyden z jejiho odchodu vzpamatovavala,že tu už neni a chybela mi :-( tchyni je 65let ale je jak 50nice :-) je supr,fakt,jsem za ni moc rada a mrzi mi,ze je od nas 250km :-( ale presto se vidime kazde dva mesice :-) snazime se,bud prijedeme my autem nebo ona autem.Dokážu s ni mluvit o vsem jako s moji mami a kdyz se sejdeme ja,manzel,moje mami a tchyne je nehorazna sranda :-) takže ja si fakt nemuzu stezovat :-) takze my, ja verzus tchyne nebo manzel verzus tchyne nemame problem :-)

  • Tak já to mám zase pravý opak. Bydlí od nás taky kousek. Dokud jsme byli sami dva, pohoda, viděla jsem je jednou za čas a spokojenost. Co se ale narodil malý, jsou z něj u vytržení, hlavně tchán, až nezdravě, klidně by tu mohl být pečený vařený. Nikde ani neví, kdy mají jít domů. Než se malý narodil, v těhot. o mě měli pořád péči a naši zase moc ne, ale to jsem nevěděla, jak to bude po porodu. Naše se starají a zajímají zdravě a tchán s tchyní (hlavně tchán) až moc nezdravě. prostě příliš. Manžel to trošku i podporuje, je u nich prakticky denně, pořád si volají a každou chvíli je sem zve. Vidíme se tak 1-2x týdně, výjimkou není ani tříhodinová návštěva. Poslouchat tři hodiny ty jejich výlevy nad malým, to je na mě moc. ;-) A ty jejich starosti, tahle cedulka by mu mohla vadit (u hračky od Lamaze), aby Ti nespadnul, atd. atd.
    U tchána je problém, že v životě neměl žádné zájmy, žádný svůj vlastní život, takže teď v podstatě žije život náš. Nedej bože, abych ho o něco poprosila, to by se rozkrájel, aby mi mohl vyhovět. Je to od nich sice hezké, ale on to vážně přehání. Uvedu konkrétní příklad: Manžel je třeba pryč a v krámě bylo něco zlevněného, s malým měsíc po porodu v zimě jsem tam nechtěla, tak tchán tam běžel. bylo ale vyprodáno a on neváhal tam běhat každý den, jestli už to mají a když to neměli, koupil to za klasickou cenu. Už mi to dost leze na nervy.
    Takže takhle je to zase u nás. Všeho moc škodí, zájmu i nezájmu. Ach jo. Ale říct jim to, bojím se, že by se urazili. A nejsem si jistá, zda by se manžel za mě postavil, to je horší. A přitom to ví, říkala jsem mu to mockrát.

  • Tak já teda musim říct, že s manželovo rodiči bydlíme pod jednou střechou a úplně v pohodě. Kdykoliv cokoliv potřebuju jak já nebo oni, tak se domluvíme nebo se to nějak vyřeší. Teď když jsem těhule, tak mi pomáhá, dělá domácí práce i za mě a já mám klid. V případě, že se stane, že se chytneme (což je opravdu málokdy), manžel se mě zastane a v tu chvíli je ticho, klid a zase vše při starém. Opravdu musím říct, že jsem to "chytla" dobře. Tchyně se těší, až bude malé a bude chodit na prochajdy s druhou, co taky čekaj. Řekla bych, že to není ani žídný ani přehnaný zájem...prostě tak akorát jak je třeba.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 613 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist