autosedačka

Otázku položila: Anonymní uživatelka #34234 8.8.2011 12:05

Maminy, prosím o radu. Pomalu mi začíná vyrůstat miminko z vajíčka a já teď mám dilema s další autosedačkou. Jestli koupit raději menší 9-18 kg nebo větší 9-24 nebo 36, která by nám dýl vydržela. Ty menší se mi zdají ale více chráněné.
Jestli mi někdo můžete poradit budu ráda, spíš se přikláním k té menší, ale zase jde o peníze, že by se potom musela koupit ještě minimálně jedna-dvě další větší.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tahle debata tu nedávno byla. Lepší jsou sedačky s menším rozptylem kil, tj. lepší je 9 - 18 kg. Nemají tolik nastavovatelných částí, takže jsou bezpečnější. Určitě se nevyplatí moc šetřit.
    My máme pro oba kluky Maxi Cosi Tobi a jsme spokojení.
    Jinak dle odborníků by autosedačka neměla být starší 5 let, protože pak dochází k únavě materiálu. To už mi teda ale přijde celkem drsný :-)

  • Ono záleží taky kolik je mrňousovi a jak je velký, my toto řešili nedávno. Malé je 15 měsíců a vybrali jsme sedačku od 9 do 18 kg a ještě k tomu polohovatelnou, na bezpečí dítěte se nedá šetřit. Původně jsme chtěli taky rovnou do 36kg, ale malá tam strašně zaplula a byla strašně vzpřímená, což si nemyslím, že pro tak malé dítě je to vhodné. Zrovna nedávno tu byla bouračka kde bylo težce zraněné roční dítě, které bylo v autosedačce. Ale když jsem viděla v jaké autosedačce, tak bych dala rodičům pár facek, byla to hodně stará sedačka, spíše jen takové lehátko se zapínáním jen kolem pasu a přitom auto měli pěkné, nic starého.

  • Já osobně mám pro obě děti autosedačku Storchenmühle 9-36 kg a jsem spokojená, ale je to věc názoru :-D

  • Ahoj, nedávno jsem si zrovna pročítala hodnocení autosedaček ve Stiftung Warentestu - německé testovací středisko. Opravdu jsou bezpečnější sedačky, které jsou určeny na určité dané kratší období a to z toho důvodu, že se neskládají z několika posuvných dílů, které se mohou při autonehodě od sebe oddělit. Krom toho si představ sedačku do 36 kil, jak bude asi po takové době vypadat (přestože jsou většinou potahy pratelné, ale i praní se na ní podepíše), pokud při delších cestách bude dítě v autě jíst a pít a nepředpokládám, že budeš fungovat tak, že na každý úkon zastavíš, dítě vyndáš ze sedačky ven, necháš ho najíst a napít a zase ho tam vrátíš...Na autosedačce bych rozhodně nešetřila a nebrala argument, že vydrží déle. Mohu doporučit sedačky Römer a Cybex a já bych osobně volila 9-18 kg.

  • chtela bych ti podekovat za dotaz, prave zacinam resit neco podobneho. mame moznost dostat sedacku ale 12 let starou, to bych asi neriskla, zrejme neni sedacka jako sedacka...

  • full.avl8.8.2011 12:27

    Já bych volila tu do těch 36kil myslím, že bude lepší už jen kvůli tomu, že nebudeš muset třeba ve 4 letech kupovat novou :-)

  • full.avl: Ono každá sedačka dobře slouží, když člověk nebourá, tak se nic neděje, že?! To odvozíš x dětí po dobu třeba desítek let a člověk si říká jak je to super a jak zbytečně neutrácel.
    Já teda bezpečnost autesedačky řešim a to tak že na prvním místě. Druhá otázka jsou pak finance a taky aby pasovala do auta (třeba jestli máte isofix).
    Hele zadala jsem v Dtestu všechny autosedačky od devíti kil (jak do 18, do 25, tak do 36kg) a vyšlo mi tohle pořadí (nehledně na rok kdy byly testované):
    1. Kiddy Energy Pro (do 18kg), bezpečnostní pás a pult a stejné hodnocení má i Kiddy Infinity Pro (do 18kg) 2. Römer Duo Plus Isofix s Top Tether (do 18 kg) o 3.místo se dělí Kiddy Guardian Pro 2 (do 36kg) / Maxi Cosi Pearl, základna s Isofix (FamilyFix) s podpůrnou nohou (do 18 kg) / Maxi Cosi PrioriFix (do 18 kg) v těsném závěsu Cybex Pallas 2-fix (do 36 kg) ....kdybych si vybírala já, tak asi kvalitní do 36 kg, jelikož dvě z nich vyšly bezpečnostně srovnatelné s těmi do 18 kg, tak jednu z nich (ale nekoukala jsem na ceny, jestli se to vážně takhle vyplatí).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 229 otázek, kterým se dostalo 271 608 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist