asi mam kvasinky, ale nevim jak to rict mame

Otázku položila: Anonymní uživatelka #159393 24.10.2013 18:21

ahoj asi mě trpi kvasinky a nevim jak to říct máme://:/ musim na gynekologii? a asi nejduleitější otázka: jestly to nebude souviset s menstruaci nebo jestly se mě an to budou ptát atd.. :/ prosim poradte nevim jestly sem mám dát obrázek ale u to potřebuju říct ale nevim jak svědí i pálí mě to.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ničeho se neboj. Máma ti určitě poradí a objedná tě k lékaři. Udělej to co nejdřív, ať se ti nerozjede nic horšího. Doktor ti nasadí léky a vyléčená můžeš být i za 3 dny. Já se taky vždycky styděla to máme říkat, takže jsem vyhledala chvíli, když máma něco dělala(třeba malovala nebo byla u počítače) a přišla jsem za ní a říkala: já bych asi potřebovala na gyndu.... A pak už to bylo v pohodě a máma to se mnou všechno pohotově vyřešila... Není to nic za co by ses měla stydět. Spoustě holek se to stává. Neboj. Držím palce :)

  • Mámě to řekni, nemáš se za co stydět. Někdo na to trpí víc, někdo míň. Já měla prvně kvasinkovou infekci až v dospělosti, po atb, vůbec jsem nevěděla, o co jde a styděla se s tím jít k doktorovi, jako bych si to někde "uhnala" :-D

  • To co popisuješ nejspíš budou kvasinky, jak píšeš, nedávno jsem taky své první kvasinky řešila a všude se psalo, že pokud máš něco takového poprvé, je dobré, aby to diagnostikoval gynekolog, příště už to poznáš sama.
    Takže bych ti radila návštěvu gynekologa.
    Máma je taky žena a určitě už je taky měla.
    Pokud se rozhodneš/rozhodnete s mámou pro gynekologii, doktor se tě zeptá na anamnézu a vyšetří tě, k tomu patří i informace od kdy a jak pravidelnou máš menstruaci ;)

  • měla jsem to taky, mamce jsem to vubec neřekla, šla jsem na gyndu a řekla jsem doktorce že mám asi kvasinky, prohlidla mě dala mi prasky a masticku a do 6ti dnu to bylo v pohodě :) držím pěsti

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist