apgar score - poradíte

Otázku položila: Bývalá uživatelka #24320 29.12.2011 14:06

ahojky holky mám dotaz včera jsem byla s mojí kamarádkou venku narodil se jí chlapeček a měl apgarové score 3-8-10 co si o tom myslíte? já mám 3měsíčního klučinu a 5-ti letého a oba měly apgara 10-10-10 chlapeček jí prý po porodu ani neplakal nic co znamená ten apgar nikdy jsem se o to nezajímala,ale včera mi ta kamarádka dala brouka do hlavy díky za odpovědi páá

Ahojky holky všem děkuji za odpovědi už jsem chytřejší :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Moje malá měla 9 9 10 a po porodu jí museli rozdýchávat nechtěla se nadechnout jinak apgar skóre je: Apgar skóre nebo Apgar test je označení pro mezinárodně užívaný bodovací systém používaný k orientačnímu posouzení zdravotního stavu novorozence bezprostředně po narození. Vyjadřuje se třemi čísly v rozpětí od nuly do desítky (například 9 – 10 – 10), které jsou součtem hodnot zjištěných v první, páté a desáté minutě života dítěte. Každé ze sledovaných kritérií (puls, dech, svalové napětí, reakce na podráždění a zabarvení kůže) novorozence je ohodnoceno nulou až dvěma body. Čím nižší hodnoty, tím méně příznivý je stav dítěte.

  • To se zkoumá v první , 5. a 10. minutě po porodu - puls, dech, svalové napětí, reakce na podráždění a zabarvení kůže u miminka.

    Takže to znamená, že v první minutě se miminku moc dobře nedařilo a v dalších minutách už to bylo v pořádku.
    Viděla jsem dost dětí s podobným apgarem a jsou úplně v pořádku..

  • Jen ještě na doplnění - můj prvorozený dostal apgar 10,10,10 stejně jako téměř každý novorozenec, který samostatně dýchal. U druhého dítka už zpřísnili kritéria a mé druhé dítko mělo 9, 10, 10. Když jsem se zeptala proč, když vypadá úplně normálně tak mi bylo řečeno, že zpřísnili kritéria a ta srážka byla za barvu. A to můj prvorozený byl mnohem modřejší :-). Drobné odlišení dělá ten kdo posuzuje.

  • Ahoj, já byla na akutním císaři, asi docela v poslední chvíli, protože malej nedýchal, museli ho resuscitovat a byl na tom špatně, měl 3-7-8. Ale teď je to čipera, tak snad bude všechno dobrý. Měla jsem vyvolávaný porod, jelikož jsem vůbec nebyla připravená, tak jsme ten nával hormonů, co do nás narvali nezvládli. Ale snad bude vše v pořádku. Já byla v narkoze, tak jsem se to naštěstí dozvěděla, až když už byl v pořádku.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 564 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist