antibiotika u malych deti

Otázku položila: Bývalá uživatelka #21803 10.10.2011 18:20

maminky, mate nektera zkusenost se sirupem OSPEN 400 ?? mala ma anginu, dostaly jsme tento sirup a dnes se mi osypala, ale v pribalovem nic neni o tom, ze by vadil s ovocem, nebo s kasi...dnes z nej asi mela i prujem. mala nam tri dny jen pila mleko (kojim) a vubec nechtela papat, takze jsem rada, ze si dnes vzala obed a presnidavku, ale od rana je osypana. dekuji.

holky,tak měly jste pravdu-mudr říkala,že se jedná o šestou nemoc. naštěstí atb už jen zítra a konec, protože je to strašné-malá křičí,nechce je (dávám je ve stříkačce).

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ty jsi minulý týden psala, že malá má zvýšenou teplotu, že? Takže nakonec z toho byla angína..a zvracela ti? Se sirupem zkušenost naštěstí zatím nemám, malý ještě nebyl nemocný, tak se naší první nemoci celkem bojím a doufám, že příjde co nejpozději. Brzké uzdravení

  • A nebude to spálová angína-tu měl kluk úa dostal na to ta samá ATB-což by u vás bylo dobře, při spálové angíně čím dřív, tím líp). Při spálové angíně je to taková drobná krupička podobné husí kůži, rty jsou okolo světlé a jazyk bývá malinový+příznaky dost jako při angíně.

  • Taky by to mohla být šestá nemoc. Mrkni na wiki jestli se shoduje vyrážka. malej měl asi 3-4 dny horečky a pak se osypal a byl to typický průběh šesté nemoci.
    Jinak průjem a vyrážka je naprosto běžný nežádoucí účinek tohodle antibiotika. Takže pokud vypadá vyrážka jinak než na šestou nemoc, tak je to alergická reakce na tenhle penicilin. Doktorku informuj o téhle alergické reakci a příště musíte dostat jiné ATB, ne penicilin.

  • Mne taky první napadla šestá dětská nemoc. Zavolej Dr. a uvidíš.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist